forum_tinos

ορθοδοντικός_τήνος

Πισίνες Τήνος
Διάφορα

«Κοινωνώ»: Με το στοιχείο της φωτιάς σε 5 τοπόσημα της Τήνου

To Kοινωνώ με μεγάλη χαρά ανακοινώνει το κλείσιμο του πρώτου στοιχείου του μακροσκελούς  εγχειρήματος του “Τέσσερα (συν ένα) Στοιχεία”, αυτού της φωτιάς,  με μια σειρά δράσεων λήξης 15 καλλιτεχνικών παραγωγων σε 5 τοπόσημα της Τήνου,  από την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου ως το Σαββατο 1 Φεβρουαρίου οπότε και θα παρουσιαστουν τα έργα των συμμετεχόντων γύρω από το στοιχείο της Φωτιάς.

Τα έργα που δημιουργούνται είναι όλα πρωτότυπα και κινούνται τόσο γύρω από την πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση, όσο και την ελκυστικότητα και επιβλητικότητα του τοπίου της Τήνου. Αφορμές ήταν τα παραμύθια και οι βεγγέρες, οι ναυτικές διαδρομές και ο ρόλος τους στην ανάπτυξη της ζωής του νησιού, η θρησκευτική επιρροή που εμπλέκεται στενά με τη διαμόρφωση του τοπίου του και φυσικά οι εγκαταλελειμμένες αστικές δομές που βρίσκονται διασκορπισμένες επάνω του. Οι κύριες αιτίες έμπνευσης και βάσεις δημιουργίας για το στοιχειο της φωτιάς ήταν ο Φάρος Παπάργυρα, το χωριό Ισμαήλ, το σπήλαιο των Γαστριών καθώς και η εστία του Κοινωνώ, ο κήπος της Συκιάς και η οικία της Κορωνίας. Στο Φάρο, συνδυάζονται οι μυστικιστικές  επαναλαμβανόμενες διαδρομές στη σχέση των σωμάτων με τη φύση με το εμπόδιο και την οικιστικη δομή, μέσα από μία performance και μία εγκατάσταση. Στο χωριό Ισμαήλ δημιουργούν γαϊτανάκι, οι πρώην αστικές δομές με τη φύση, την κίνηση και τη γαστρονομία μέσα από ένα γαϊτανάκι εγκαταστάσεων, χορευτικών δράσεων και μαγειρικής αλληλεπίδρασης. Στο σπήλαιο των Γαστριών, από τη διαδρομή στην παραλία ως το ίδιο το σπήλαιο, αέρινες περιπλανήσεις και μυθικά τέρατα ξεπηδάνε με τη συνοδεία άλλοτε ανεπαίσθητων και άλλοτε επιβλητικών ηχοτοπίων μέσα από performances και εγκαταστάσεις. Τέλος, στη Χώρα και στην Εστία του Κοινωνώ λαμβάνουν χώρα αφηγήσεις, διαλέξεις και παραμύθια για να ολοκληρώσουν αυτή τη διαδρομή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-- Εστιατόριο Μαραθιά --

ΠΕΜ 30/01:

  • ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΚΙΑΣ (21:00)

Νίκος Κωστόπουλος και Βίκη Ζιώγα (παρουσίαση παιδικού εργαστηρίου)

Azzura De Gregoriο (θεατρική παράσταση)

ΠΑΡ 31/01:

  • ΦΑΡΟΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΑΣ (ΛΙΒΑΔΑ) (12:00)

Gwwenllian Spink (εικαστική εγκατάσταση)

Sornrapat Patharakorn και Titirat Skultantimayta (εικαστική εγκατάσταση)

Liv Grunnet και Marie Skovgaard (performance)

  • ΧΩΡΙΟ ΑΡΝΑΔΟΣ (14:30)

Βιβεττα Χριστούλη (εικαστική εγκατάσταση)

  • ΣΠΗΛΑΙΟ ΓΑΣΤΡΙΩΝ (16:00)

Lara Buffard (performance)

Thierry Alexandre (performance)

Yuri Tuma (οπτικοακουστική  εγκατάσταση)

  • Απαραίτητη χρήση hands free / προσωπικών ακουστικών

Σημείο συνάντησης: Παραλία έξω από το Tinos Beach

  • ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΚΙΑΣ (20:00)

Ines Moreno(ερευνητική παρουσίαση)

Julia Forrest (παρουσίαση φωτογραφίας)

ΣΑΒ 01/02:

  • ΧΩΡΙΟ ΙΣΜΑΗΛ (13:00-17:00)

Claire Laude (εικαστική εγκατάσταση)

Eλεάννα Μπαλέση (εικαστική εγκατάσταση)

Bruna Castra and Luciana Pontes (εικαστική εγκατάσταση – γεύμα)

Αρετή Αθανασοπούλου και Ζωή Μαστροθεοδώρου (χορευτική παράσταση)

  • ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΚΙΑΣ (20:00)

Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου (λογοτεχνική performance)

Βιογραφικα στοιχεία των συμμετεχόντων καθώς και κάποια δείγματα έργων βρίσκετε εδώ.

Το “Τέσσερα (συν ένα) Στοιχεία” γίνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, υπό την αιγίδα του ICOMOS σε συνεργασία με την Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με την ευγενή υποστήριξη του οργανισμού NEON, της ΑΙΓΕΑΣ Αμκε καιτης ακτοπλοϊκής εταιρείας Fast Ferries.  

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Kοινωνώ, το “Τέσσερα (συν ένα) Στοιχεία” για την διαδικασία συμμετοχής στα residencies καθώς και τις καταληκτικές ημερομηνίες τους: www.kinono.gr | Facebook  |Instagram

Βρείτε μας στο Instagram

Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Ακολουθήστε μας

Tinos Today

Το Tinos Today ξεκίνησε την πορεία του στα δρώμενα της Τήνου το 2013. Γρήγορα η κοινωνία του νησιού το αγκάλιασε και το έφερε πρώτο στις προτιμήσεις του Τηνιακού για την ενημέρωση και προβολή της επιχείρησης του. Σας οφείλουμε περισσότερα www.tinostoday.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close