Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021
- Sitaras Real Estate -spot_img
spot_img
spot_img

Ανακοίνωση της ΟΒ Τήνου της ΚΝΕ

spot_img
spot_img

Αν ένα πράγμα επιβεβαιώνεται με αφορμή την πανδημία είναι ότι τα συστήματα υγείας στην  Ελλάδα αλλά και σε ισχυρότερα κράτη είναι ανεπαρκή να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κατάσταση. Αποτέλεσμα όχι μόνο της οξύτητας του προβλήματος  αλλά  και της πολιτικής που όλα τα προηγούμενα χρόνια  αντιμετώπιζε  την υγεία σαν δαπάνη για το κράτος και σαν εμπόρευμα για τις επιχειρήσεις του τομέα.

Εμάς τους νέους επαναστάτες  μας εξοργίζει να ακούμε ότι τα κονδύλια για ουσιαστική στήριξη, με γιατρούς, νοσηλευτές και μέσα δίνονται με το σταγονόμετρο ( χωρίς να διαταράσσονται οι οικονομικοί στόχοι και τα δημοσιονομικά της χώρας ) την ίδια ώρα που σε όλες τις χώρες του κόσμου απλόχερα άνοιξαν πακέτα  δις ευρώ για το πλήγμα  που δέχονται τράπεζες, βιομήχανοι, εφοπλιστές κλπ. 

Δεν δεχόμαστε σαν κάτι φυσιολογικό  το σύστημα της Υγείας να  λειτουργεί κ αυτό με όρους κόστους-όφελους όπως ορίζει η ΕΕ. Είναι εγκληματικό  το 2020  να  φτάνουν γιατρούς  στη θέση να ¨διαλέξουν¨ ουσιαστικά  ποιοι θα ζήσουν, μιας και δεν υπάρχουν οι υποδομές για όλους.

Αυτή την πολιτική στήριξαν κ στηρίζουν η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις περιορίζοντας συνεχώς τις κρατικές δαπάνες, αυξάνοντας τις πληρωμές από τα ασφαλιστικά ταμεία κ απευθείας από την τσέπη των ασθενών, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις όσων εργάζονται στον τομέα της υγείας, μετατρέποντας τους ασθενείς σε πελάτες.

Βρίσκουμε υποκριτικά τα λόγια συμπάθειας της κυβέρνησης  και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους υγειονομικούς  όταν  όλο το προηγούμενο διάστημα απέρριπταν τα αιτήματά τους για προσλήψεις, αυξήσεις στον προϋπολογισμό για την υγεία, ποινικοποιούσαν κ συκοφαντούσαν τους αγώνες τους.

Καλούμε τους Τηνιακούς  η  πειθαρχία στα μέτρα να μη συνοδευτεί με συναίνεση στην πολιτική τους!!

 Να μην νιώσει κανείς μόνος, να μην το βάλει κάτω!

Ψηλά το κεφάλι, με αλληλεγγύη και οργάνωση να αντιπαλέψουμε τις καινούργιες αυτές και δύσκολες συνθήκες χωρίς να χαριστούμε σε αυτούς που  έχουν  ευθύνες  για την κατάσταση!

¨Εθνική υπόθεση¨ και ¨ομοψυχία¨ ανάμεσα στους λύκους και τα πρόβατα να μην περιμένουν!!!

Θα πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση του αγώνα για υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, με έμφαση στην πρόληψη, όπως είναι εφικτό να γίνει στην εποχή μας , με την τεράστια πρόοδο της επιστήμης και της τεχνικής, έχοντας τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει σχεδιασμένα τις έκτακτες καταστάσεις , όπως μια επιδημία, περιορίζοντας τους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

διαβαστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ο καιρός

Tinos
broken clouds
16.4 ° C
16.7 °
16.1 °
40 %
3.6kmh
57 %
Πα
19 °
Σα
17 °
Κυ
15 °
Δε
16 °
Τρ
17 °
spot_img
spot_imgspot_img