Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Ανακύκλωση ρούχων – 7.150 κιλά το 2022 για την Τήνο

Ευχαριστήριο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Τήνου, προς τους δημότες.

Πριν από λίγες μέρες, λάβαμε τα επίσημα αποτελέσματα ανακύκλωσης ρούχων, υφασμάτων , παπουτσιών, λευκών ειδών κλπ. για τον Δήμο μας, για το έτος 2022. Πιο συγκεκριμένα:

Ανακυκλώθηκαν για το 2022 7.150 κιλά έναντι 5.500 κιλών το 2021, άρα υπάρχει μία αύξηση της τάξεως του 30%. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δημότες για την προσπάθεια αυτή και ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί και για το 2023!

Να υπενθυμίσουμε ότι, οι δύο κόκκινες ντουλάπες της Recycom βρίσκονται στο πάρκινγκ, απέναντι από το Κέντρο Υγείας Τήνου και η συγκεκριμένη ανακύκλωση είναι ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ για τον Δήμο και τα χρήματα δίνονται ΟΛΑ στην Κοινωνική Κουζίνα.

Τι ρίχνουμε μέσα στους κόκκινους κάδους της Recycom

Ρούχα
Παπούτσια
Τσάντες
Λευκά είδη
Αξεσουάρ

Τι δεν ρίχνουμε μέσα:
Γυαλί
Χαρτί
Μέταλλο
Απορρίμματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Recycom , 85% των ρούχων που αγοράζουμε πετιέται στα σκουπίδια, 15 κιλά ρουχισμού πετώνται από έναν μέσο Ευρωπαίο στα σκουπίδια κάθε χρόνο, ενώ αξίζει να ξέρουμε ότι για την κατασκευή ενός τζιν απαιτούνται 8 λίτρα νερού. Εκτός λοιπόν από το ότι πετάμε ρούχα τα οποία θα μπορούσαν να είναι πολύτιμα για κάποιον άλλο, θα πρέπει να αναλογιστούμε και το περιβαλλοντικό κόστος που έχει η απόφαση να πετάξουμε ένα ρούχο στα σκουπίδια επειδή σκίστηκε ή απλώς επειδή δεν μας αρέσει πια.

Τα ρούχα που είναι σε καλή κατάσταση δωρίζονται σε ευπαθείς ομάδες μέσω των φορέων που συνεργαζόμαστε (π.χ. Κοινωνικά Παντοπωλεία), ενώ τα υπόλοιπα που δεν μπορούν να ξαναφορεθούν πηγαίνουν προς ανακύκλωση. Όλα θα πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά εντός δεμένης σακούλας.

Ανάλογα με το υλικό κατασκευής (πχ. βάμβακι ή πολυεστέρας) χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, πανιών καθαρισμού, στουπιών, ηχομονωτικού και θερμομονωτικού υλικού, υλικού για γέμισμα στα καθίσματα αυτοκινήτων κτλ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -