Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Δήμαρχος Τήνου: «Οι κινήσεις για την αναστολή οικοδομικών εργασιών στην Τήνο»

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Στις 18 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Τήνου με ανάρτηση του στο facebook καλούσε τους Τηνιακούς που ασχολούνται με τον οικοδομικό κλάδο να διακόψουν προσωρινά τις εργασίες τους τουλάχιστον για 15 ημέρες και να μέινουν σπίτι τους.

Οι κινήσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Λιγες ημέρες μετά ο Δήμαρχος, έστειλε έγγραφο προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κο Νικόλαο Χαρδαλιά, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει στην επιστολή του:

«Είναι ευρέως γνωστό, ότι το νησί της Τήνου αποτελεί έναν από τους κορυφαίους, σε επισκεψιμότητα τουριστικούς προορισμούς και ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει αυξημένη επισκεψιμότητα. Άμεσα συνυφασμένη με την άνθιση του τουρισμού του Νησιού μας, είναι η αύξηση των οικοδομικών δραστηριοτήτων. Μάλιστα την εαρινή περίοδο, λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, οι οικοδομικές δραστηριότητες, βρίσκονται στο ζενίθ και συχνά παρατηρούνται φαινόμενα εργάτες να συναθροίζονται σε εργοτάξια καθώς και να συναθροίζονται σε συγκεκριμένα σημεία προς εύρεση εργασίας (κυρίως μερεμέτια). Για τους ως άνω λόγους και δεδομένης της κατάστασης έκτακτης και κατεπείγουσας ανάγκης, εν μέσω σοβαρού κινδύνου, πρόληψης και αποτροπής μετάδοσης του ιού COVID-19, φρονούμε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, που να περιλαμβάνουν και την αναστολή της οικοδομικής δραστηριότητας, έτσι ώστε να μην υποβαθμίζονται οι ενδεδειγμένες, μέχρι στιγμής ενέργειές Σας».

Τέλος, στο κλείσιμο της η επιστολή του δημάρχου αναφέρει χαρακτηριστικά στο κλείσιμο της «Σας ενημερώνουμε ότι προς το σκοπό αυτό, το ΔΣ Τήνου, εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 27/07-03- 2020 Απόφαση με Θέμα: Έκδοση ψηφίσματος για την πρόληψη της διασποράς του ιού COVID-19, δυνάμει της οποίας, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε ομόφωνα η αναστολή κάθε οικοδομικής δραστηριότητας και η άμεση διακοπή των συνυφασμένων με αυτήν εργασιών».

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -