forum_tinos

ορθοδοντικός_τήνος

Πισίνες Τήνος
Διάφορα

Ενεργειακή Κυκλάδων – Απάντηση στο Δήμαρχο Τήνου

Αυτή τη στιγμή, ενόσω η Ελλάδα -όπως και οι περισσότερες χώρες του κόσμου δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή κρίση λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού και άνθρωποι χάνουν την ζωή τους, τίποτα δεν είναι σημαντικότερο για όλους μας, από την υγεία στην Τήνο, την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Εξ αυτού του λόγου, όπως και πάντοτε, η εταιρεία μας τηρεί απαρέγκλιτα και με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα, τα επιβληθέντα μέτρα.

Την ίδια όμως στιγμή και για μία ακόμη φορά, ο κ. ∆ήμαρχος Τήνου, με την από 19-3-2020 ανάρτησή του στο διαδίκτυο στοχοποιεί την εταιρεία μας, με προφανή σκοπό να καθυστερήσει την υλοποίηση του έργου.

Η στοχοποίηση αυτή θέτει σε κίνδυνο την εταιρεία μας, τους μετόχους της και τις οικογένειές τους, παράλληλα δε μας παρουσιάζει ως «ανθρώπους που ενδιαφέρονται αποκλειστικά μόνο για το κέρδος αλλά και ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται πραγματικά ποια είναι η σημερινή συγκυρία».

-- Εστιατόριο Μαραθιά --

Απαντούμε: επί σειρά ετών η εταιρεία μας ζημιώνεται από έναν ανοίκειο και παράνομο πόλεμο της επένδυσής της, κατά παράβαση λογικής, νομίμων αδειών, δικαστικών αποφάσεων και εντολών των Αρχών.

Ο κ. ∆ήμαρχος (του ίδιου ∆ήμου που πρωτύτερα συναίνεσε ομόφωνα στην αδειοδότηση του μικρού αιολικού πάρκου της εταιρείας μας στην θέση Πράσσα της Τήνου), αναφερόμενος και πάλι στην εταιρεία μας, ομιλεί περί «αυτοεξευτελισμού και περί της παραβίασης κάθε έννοιας ηθικής».

Απαντούμε: Προφανώς και ∆ΕΝ αυτοεξευτελίζεται αυτός, ο οποίος σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Πολιτικών ∆ικαστηρίων. Πως χαρακτηρίζεται όμως αυτός, ο οποίος δεν συμμορφώνεται με αυτές, όταν μάλιστα είναι και θεσμικός παράγων; Πως χαρακτηρίζεται αυτός, ο οποίος καταγγέλλει αυτούς που τήρησαν και τηρούν το γράμμα και την ουσία του νόμου, που κατέχουν όλες τις απαραίτητες άδειες και που έχουν δικαιωθεί επανειλημμένα;

Ομιλεί για «κοινές αρχές και αξίες που διαφυλάσσουν την κοινωνική συνοχή». Απαντούμε: Η κοινωνική συνοχή διαφυλάσσεται από τις κοινές αρχές και αξίες, αλλά κριτής είναι η ∆ικαιοσύνη και εφαρμοστής οι Αρχές, από τις οποίες έχει κριθεί επανειλημμένα, ότι η εταιρεία μας ευρίσκεται από την πλευρά της νομιμότητας.

Ας δούμε, λοιπόν, την πραγματικότητα:

Με τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή και όπως καθένας μπορεί να διαπιστώσει, οι εργασίες στα έργα που είναι σε εξέλιξη, συνεχίζονται κανονικά, είτε αυτά είναι απλές οικοδομές είτε κάποιο μεγαλύτερο έργο.

Επίσης απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν έχει διαταχθεί από τις αρχές αναστολή των οικοδομικών εργασιών, ώστε να εγκαλείται εκ προοιμίου και προκαταβολικά η εταιρεία μας!

Παραλείπεται δε το γεγονός, ότι οι εργασίες στο έργο μας έχουν διακοπεί με σειρά έκνομων ενεργειών, κατά παράβαση της νομιμότητας και κατάλυση της έννομης τάξης.

Παράλληλα η εταιρεία μας -της οποίας το έργο έχει χαρακτήρα κοινής ωφελείας και διέπεται από ειδικό καθεστώς αδειοδότησης με στενά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης- στα πλαίσια σεβασμού της νομιμότητας και των οδηγιών που δίδονται από τις αρχές της χώρας μας, παρακολουθεί με προσοχή την κατάσταση και πορεύεται με γνώμονα την νομιμότητα, όπως κάνει πάντα άλλωστε.

Τονίζουμε δε ότι:

• Η παρούσα συγκυρία δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο εκμεταλλεύσεως από θεσμικούς παράγοντες, των οποίων η προτεραιότητα θεσμικά και ουσιαστικά είναι η διαφύλαξη ∆ημόσιας Υγείας και ανθρωπίνων ζωών.

• Η παρούσα συγκυρία απαιτεί από όλους -με προεξάρχοντες τους φορείς
εξουσίας- την τήρηση της νομιμότητας, όπως αυτή εκφράζεται από την
Ελληνική Κυβέρνηση, τις Αρχές και τα ∆ικαστήρια, και όχι βεβαίως μέσω
αναρτήσεων στο ∆ιαδίκτυο και της πρόκλησης εντυπώσεων.

Κατόπιν των ανωτέρω, είναι ΑΞΙΑ ΑΠΟΡΙΑΣ, ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ και Α∆ΙΚΗ η στάση του κ. ∆ημάρχου, που στοχοποιεί αυτό το μικρό αιολικό πάρκο, το οποίο μάλιστα ο ίδιος ο ∆ήμος έχει εγκρίνει.

Βρείτε μας στο Instagram

Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Ακολουθήστε μας

Tinos Today

Το Tinos Today ξεκίνησε την πορεία του στα δρώμενα της Τήνου το 2013. Γρήγορα η κοινωνία του νησιού το αγκάλιασε και το έφερε πρώτο στις προτιμήσεις του Τηνιακού για την ενημέρωση και προβολή της επιχείρησης του. Σας οφείλουμε περισσότερα www.tinostoday.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close