Το Ίδρυμα Ωνάση παρέδωσε στον Δήμο Αθηναίων το γλυπτό του Κωνσταντίνος Π. Καβάφης, δημιουργώντας ένα νέο τοπόσημο στην αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το έργο φιλοτέχνησε ο Τήνιος γλύπτης Πραξιτέλης Τζανουλίνος, συνδέοντας την πλούσια γλυπτική παράδοση της Τήνος με τον σύγχρονο αστικό χώρο της Αθήνας.
Ο Πραξιτέλης Τζανουλίνος, γεννημένος το 1955 στην Τήνο, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Γιάννης Παππάς. Με πολυετή πορεία στη δημιουργία έργων για δημόσιους χώρους και σημαντική διδακτική παρουσία στα ΤΕΙ Αθηνών, έχει συμβάλει ουσιαστικά τόσο στην καλλιτεχνική παραγωγή όσο και στη συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η στενή του συνεργασία με αρχαιολογικά μουσεία και εφορείες αρχαιοτήτων αναδεικνύει τη βαθιά σχέση του με το μάρμαρο—ένα υλικό άρρηκτα συνδεδεμένο με την Τήνο—ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον συμβολισμό του έργου: μια γέφυρα ανάμεσα στην παράδοση του νησιού και τη σύγχρονη πολιτιστική ταυτότητα της πρωτεύουσας.









