Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023

Απόφαση Αποκεντρωμένης Διοίκησης δικαιώνει τη Δημοτική Αρχή: Παράνομη, καταχρηστική και αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον η επιλογή της αντιπολίτευσης να καταψηφίσει την παράταση μίσθωσης ακινήτου στο «Κοσσίνι»

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Με απόφαση της αρμόδιας Εποπτεύουσας Αρχής (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) έγινε δεκτή η προσφυγή της Δημοτικής μας Αρχής και ακύρωσε ως παράνομη, καταχρηστική, αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον και στις συμβατικές υποχρεώσεις του Δήμου την απόφαση με την οποία οι αντιπολιτευόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι επέλεξαν να υπονομεύσουν την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού μας, καταψηφίζοντας την παράταση της μίσθωσης του ακινήτου, στο οποίο -με δική τους πρωτοβουλία- γίνεται εξαρχής η δεματοποίηση των απορριμμάτων.

Ο λόγος για την με αρ. 101/31.10.2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου (AΔΑ: ΨΕΨΜΩΗ6-ΘΣ2/ 2023.01.31) με θέμα: «Λήψη απόφασης για παράταση σύμβασης μίσθωσης ακινήτου στη θέση «ΚΟΣΣΙΝΙ» με την οποία δέκα (10) Δημοτικοί Σύμβουλοι επέλεξαν συνειδητά να υπονομεύσουν ένα έργο που οι ίδιοι ξεκίνησαν, στις συμβατικές προβλέψεις και δικαιώματα του οποίου, στηρίξαμε το σύστημα συνολικής διαχείρισης απορριμμάτων που δρομολογήσαμε και συνεχίζουμε δρομολογούμε με το βλέμμα μας στην ολοκλήρωση του ΧΥΤΥ.

Πρόκειται για μισθωτική σύμβαση ακινήτου του Νοεμβρίου του έτους 2012, υπογεγραμμένη από τον κ. Π. Κροντηρά, στο οποίο η αντιπολιτευόμενη σήμερα παράταξη ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2014 να δεματοποιεί τα αστικά στέρεα απόβλητα, έχοντας εξασφαλίσει συμβατικά το δικαίωμα να μπορεί να το χρησιμοποιεί ο Δήμος Τήνου έως τον Νοέμβριο του έτους 2032.

Με δεδομένη τη χρήση του εν λόγω χώρου, η Δημοτική μας Αρχή προνόησε, μελέτησε και πέτυχε χρηματοδότηση για τη σύμβαση «Επεξεργασία νέων ΑΣΑ Δήμου Τήνου Μεταβατική Περίοδος» (αρ. πρωτ. 7525/9.07.2021 – ΑΔΑΜ 21SYMV008895992) ποσού 1.359.786 € για την επεξεργασία 15.000 τόνων Αστικών Σύμμεικτων Αποβλήτων, η οποία εξαιτίας των κινήσεων της αντιπολίτευσης, κινδύνευσε να τιναχτεί στον αέρα, μαζί με τη συνολική προσπάθειά μας ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού μας. Χωρίς μελέτη, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς πρόταση, χωρίς να υπάρχει νομικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά η δυνατότητα να μεταφερθούν τα απορρίμματα, ο δεματοποιητής και ο σχετικός εξοπλισμός σε άλλον τόπο (που ουδέποτε προτάθηκε), οι αντιπολιτευόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν παράνομα και κατά κατάχρηση της εξουσίας τους, τη λήξη της μίσθωσης και το «κλείσιμο» του χώρου δεματοποίησης στο Κοσσίνι, δημιουργώντας νέα προβλήματα και καταδικάζοντας τον Δήμο Τήνου να αναζητά εναλλακτικές νομικές, οικονομικές και πρακτικές λύσεις στον πολύπαθο – όπως σε όλους τους τόπους- κλάδο της διαχείρισης των απορριμμάτων.

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img