Απολογισμός από την Έπαρχο Τήνου

Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου

Φίλες και φίλοι,

Στο ξεκίνημα του νέου έτους θα ήθελα να ευχηθώ στην καθεμιά και στον καθένα από σας καλή και δημιουργική χρονιά, υγεία και κάθε καλό.

Βρισκόμαστε μπροστά στο ξεκίνημα όχι μόνο μιας καινούργιας χρονιάς, αλλά και μιας καινούργιας δεκαετίας και έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να βάλουμε στόχους ρεαλιστικούς τους οποίους να υλοποιήσουμε.

Ειναι αλήθεια οτι μόνο με συνεργασία μπορούμε να πάμε αυτόν εδώ τον τόπο μπροστά.

Το 2019 ηταν μια δύσκολη χρονιά.

Μια χρονιά με εκλογικές διαδικασίες που μας έδωσαν μια εντολή να κάνουμε πράξη όλα όσα μαζί με τους συμπολίτες μας οραματιστήκαμε για το νησί μας.

Το ξεκίνημα της θητείας μου, μου επιφύλαξε και μια ακόμη ευθύνη που με τιμά ιδιαίτερα, αλλά νομίζω οτι τιμά και τον τόπο μας και ήταν η εκλογή μου ως Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την επόμενη διετία, θέση από την οποία θα προσπαθήσω να πετύχω το καλύτερο για το νησί μας, αλλά και την Περιφέρεια γενικότερα.

Από το Σεπτέμβρη μέχρι τώρα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει δρομολογήσει πράγματα για τον τόπο μας και ενδεικτικά να αναφέρω οτι:

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -


1) Εχει ξεκινήσει, με μελέτη και δαπάνες της Περιφέρειας, η επισκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Βίντσι.
2) Εχει αγοραστεί ο τάπητας που καλύπτει το παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου για τη διενέργεια εκδηλώσεων.
3) Εχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ύψους περίπου 1.400.000 ευρώ για το έργο που αφορά τα νερά της Ζωδεμένης για την υδροδότηση των οικισμών Καλλονής, Πύργου και Ιστερνίων.
4) Εχει ολοκληρωθεί η μελέτη ηλεκτροφωτισμού τμήματος του επαρχιακού δρόμου των Ιστερνίων.
5) Εχει ολοκληρωθεί η μελέτη που αφορά την αντικατάσταση των φωτιστικών του Περιφερειακού δρόμου της πόλης Τήνου.
6) Εχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για επισκευές των σχολείων του νησιού μας με δαπάνες της Περιφέρειας ύψους 250.000 ευρώ.
7) Εχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και σύντομα θα έρθει ο ανάδοχος στην Τήνο για επισκευή του επαρχιακού δικτύου και του Περιφερειακού δρόμου της πόλης της Τήνου.
8) Θα ξεκινήσει σύντομα η εργολαβία που αφορά τη διαγράμμιση και τις μπάρες ασφαλείας στο Επαρχιακό Δίκτυο.
9) Θα ξεκινήσει η εργολαβία που αφορά καθαρισμούς λαγκαδιών.
10) Προχωρά η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με το δήμο Τήνου για τη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής που αφορά τα μονοπάτια του νησιού και
11) Εγινε μια πρώτη διανομή τροφίμων στους δικαιούχους από το κοινωνικό παντοπωλείο και θα προχωρήσουν και οι επόμενες.
Οπως νομίζω είναι αντιληπτό υπάρχει διάθεση να γίνουν πράγματα για τον τόπο μας, που ομως έχουν μια αρκετά μεγάλη διαδικασία, ακόμα και αν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

Σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Μην ξεχνάτε οτι πλην της κτηνιάτρου και του γεωπόνου, στο Επαρχείο Τήνου υπάρχει μια μόνο υπάλληλος στο Τμήμα Μεταφορών και όλοι κάνουμε μια τιτάνια προσπάθεια να εξυπηρετούμε τους συμπολίτες μας.
Το επόμενο διάστημα, με πρωτοβουλία μου, θα έρθει στην Τήνο η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από τη Σύρο, προκειμένου να εξετάσουμε πως μπορούμε να λύσουμε θέματα που χρονίζουν και είναι απαραίτητα να υλοποιηθούν για τον τόπο μας.
Ας αναφέρω στο τέλος το μεγάλο αγώνα όλων μας κατά των αιολικών που και εκεί η Περιφέρεια έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα.

Υπομονή λοιπόν, δύναμη και αντοχές και συνεργασία, ώστε την καινούργια χρονιά να ΠΑΜΕ το νησί μας ακόμα πιο ΜΠΡΟΣΤΑ!!!

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter