Αποτίμηση 11ου Tinos Running Experience Avance 2026

Αποτίμηση 11ου Tinos Running Experience Avance 2026

Το 11th TINOS RUNNING EXPERIENCE AVANCE 2026 πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 22 – 23 – 24 Μαΐου 2026 με 21% αύξηση συμμετοχών από το 2025. Εγγεγραμμένοι αθλητές μικροί και μεγάλοι, ξεπέρασαν τους 1.300, έχοντας μαζί τους πολλούς συνοδούς. Όλοι οι παλιοί συνεργάτες μας και πολλοί νέοι στάθηκαν αρωγοί σ’ αυτήν την πραγματικά δύσκολη διοργάνωση.

Μια μεγάλη αθλητική γιορτή έλαβε χώρα στο νησί μας και τελείωσε αφήνοντας μία αίσθηση μεγάλης χαράς και προσμονής για το επόμενο 12th TINOS RUNNING EXPERIENCE AVANCE 2027, στις 5 Ιουνίου του 2027.



Θα ακολουθήσει εκτενές ευχαριστήριο για όσους με την πολύτιμη αρωγή τους στήριξαν την διοργάνωση του 11th TINOS RUNNING EXPERIENCE AVANCE 2026.

Η Τήνος έχει πλέον αναγνωρισθεί ως ένας προορισμός με μεγάλο αθλητικό ενδιαφέρον όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για αθλητές του εξωτερικού. Έχει ταυτιστεί με το TINOS RUNNING EXPERIENCE και όλα όσα προσφέρει σε αθλητές και συνοδούς. Διαδρομές αγώνων μέσα από την ενδοχώρα, τα χωριά, τη Χώρα και δίπλα στη θάλασσα, γαστρονομία με παραδοσιακά προϊόντα, περίπατο σε αναγνωρισμένο μονοπάτι ανακαλύπτοντας την πανέμορφη εναλλασσόμενη φύση της, γνωριμία με τους φιλόξενους κατοίκους της και την ενδιαφέρουσα
τοπική αγορά της.

Το pasta party της Παρασκευής 22/5/26, στο χωριό Φαλατάδο, έδωσε την απαραίτητη ενέργεια και την πολύ καλή διάθεση.

  • Η συνδιοργάνωση με τους δύο Συλλόγους του χωριού, το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φαλατάδου Τήνου και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κακιάς Σκάλας Φαλατάδου – Μέσης Τήνου,
  • οι εξαιρετικές συνταγές του Αλέξανδρου Παπανδρέου με τα γευστικά παραδοσιακά προϊόντα του νησιού μας,
  • η νησιώτικη μουσική και το αστείρευτο κέφι από την ομάδα Γιάννης Μιχαήλ, Ανδρέας Μάνεσης και Τόνια Ρουγγέρη,
  • το γλυκό με παραδοσιακό σύκο που προσφέρθηκε στο τέλος και
  • τα πολύ ιδιαίτερα δώρα που πρόσφεραν οι δύο σύλλογοι στον Αλέξανδρο Παπανδρέου και στο Σύλλογό μας , σκιτσογραφίες των αδελφών Κώστα και Βασίλη Μητρόπουλου που κατάγονται από το χωριό, εμπνευσμένες από το pasta party και το TINOS RUNNING EXPERIENCE) έστεψαν την βραδιά με απόλυτη επιτυχία.

    Ακολούθησε το Σάββατο το απόγευμα στις 23/5/26 με ένα πλήρες πρόγραμμα αγώνων.

    Οι αγώνες ξεκίνησαν με τη συγκινητική συμμετοχή του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Τήνου «ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ» με πλήθος κόσμου να χειροκροτεί. Ακολούθησαν οι παιδικοί αγώνες με εκατοντάδες παιδιά να τρέχουν και να χαίρονται τη συμμετοχή τους στο 1 χιλιόμετρο.

    Ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία για όλους τους αθλητές των 5, 10 και 21 χιλιομέτρων να τρέξουν σε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της Τήνου, να κάνουν μία αγωνιστική προσπάθεια και να δώσουν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
  • Ο Ημιμαραθώνιος ξεκινώντας από το Βωλάξ είχε και φέτος το αυτοκίνητο της AVANCE CAR RENTAL με το χρονόμετρο, το οποίο προπορευόταν του πρώτου αθλητή του Ημιμαραθώνιου και μετά τον τερματισμό του έδειχνε το χρόνο για κάθε αθλητή του Ημιμαραθώνιου που τερμάτιζε.

    Συγκινητικές και οι απονομές των επάθλων με αποκορύφωμα το φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων που σηματοδότησε και τη λήξη του 11th TINOS RUNNING EXPERIENCE AVANCE 2026 .

    Η πεζοπορική διαδρομή μας την Κυριακή 24/05/26 έγινε φέτος σε ένα από τα ομορφότερα μονοπάτια του νησιού μας (Πύργος – Πάνορμος) και έδωσε την ευκαιρία σε όσους συμμετείχαν να ανακαλύψουν μία άλλη γοητευτική πλευρά της Τήνου. Είχε , όμως , και μία ξεχωριστή νότα, καθώς προηγήθηκε ξενάγηση στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Πύργου Τήνου.

    Έλαβαν μέρος εβδομήντα (70) άτομα. Όλη η δράση ήταν ένα δώρο προς τους συμμετέχοντες από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

    Στο site των αγώνων www.tinosrunningexperience.gr θα αναρτηθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από όλα τα event του τριημέρου. Θα σας ενημερώσουμε μόλις το υλικό είναι διαθέσιμο.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
Ακολουθήστε το tinostoday.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -