Διαπιστώνοντας τα σημαντικά αμυντικά προβλήματα που έδειξε η Αργεντινή στο 23ο Παγκόσμιο Κύπελλο, ειδικά στις νίκες – θρίλερ επί Πράσινου Ακρωτηρίου (3-2 στην παράταση) και Αιγύπτου (3-2 από 0-2 μέχρι το 78’!), ο προπονητής της Ελβετίας, Μουράτ Γιακίν, δεν απέκλεισε την πρόκριση της ομάδας του στα ημιτελικά, με νίκη εις βάρος της Αλμπισελέστε.
«Η Αργεντινή δεν είναι ανίκητη» είπε εύστοχα ο Γιακίν. Ο Λιονέλ Μέσι όμως; Παρότι στην διάρκεια του Μουντιάλ γιόρτασε τα 39α γενέθλιά του, ο αρχηγός και σούπερ σταρ της παγκόσμιας πρωταθλήτριας κάνει το καλύτερο τουρνουά της ζωής του.
Σε πέντε παιχνίδια έχει οκτώ γκολ, διαλύει συνεχώς ρεκόρ και δείχνει πλέον ικανός να κυνηγήσει την ασύλληπτη επίδοση του Γάλλου Ζις Φοντέν, ο οποίος το 1958 πέτυχε… 13 γκολ σε έξι παιχνίδια!
Για να ελπίζει, βεβαίως, ο Λέο, θα πρέπει η Αργεντινή να ξεπεράσει το εμπόδιο και των Ελβετών, ώστε να εξασφαλίσει άλλα δύο παιχνίδια, τον ημιτελικό και έναν εκ των δύο τελικών (μεγάλο ή μικρό).
Το δυνατό σημείο της ημέρας για την τελευταία χρονικά αναμέτρηση των προημιτελικών στο Κάνσας Σίτι είναι αναμφίβολα το να σκοράρει ο Μέσι, επιλογή που προσφέρεται σε απόδοση 2.00, λαμβάνοντας υπόψη την φόρμα του και το γεγονός ότι εκτελεί φάουλ και πέναλτι, παρότι στην τωρινή διοργάνωση έχει αστοχήσει δις από την άσπρη βούλα.





