Τετάρτη, 19 Μαΐου, 2021
- Sitaras Real Estate -spot_img
spot_img
spot_img

Τήνος – Αυξήθηκε ο ναύλος επιβατών και ΙΧ κατά δύο ευρώ

spot_img
spot_img

Από 1η Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε αύξηση των εισιτηρίων επιβατών και αυτοκινήτων στην γραμμή Ραφήνα – Άνδρο – Τήνο – Μύκονο λόγω της αλλαγής καυσίμων στην ναυτιλία. Μια αύξηση που είναι δύο ευρώ ανά επιβάτη και αυτοκίνητο.

Για την Τήνο το εισιτήριο του επιβάτη πήγε στα 29 ευρώ και για το αυτοκίνητο στα 58€ με την Fast Ferries και 57€ με την Golden Star Ferries.

Όπως αναφέρει το enandro.gr: Η αλλαγή καυσίμων (πετρέλαιο με μειωμένο θείο) αφορά γενικώς την παγκόσμια ναυτιλία. Την επέβαλε από 1ης Ιανουαρίου 2020 ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) παγκοσμίως για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Όλα τα πλοία επιβατηγά, φορτηγά, κρουαζιερόπλοια υποχρεωτικά θα καίνε πλέον νέα καύσιμα μειωμένης περιεκτικότητας σε θείο (0,5% από 3,5%), τα οποία είναι πολύ ακριβότερα των συμβατικών καυσίμων. Η αύξηση τους υπολογίζεται στα 125 ευρώ ο τόνος (στα 575 από 450 ευρώ). Μία αύξηση μεταξύ της τάξεως 25%-30%

Την αύξηση των εισιτηρίων συζητούσαν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες από την αρχή του χρόνου. Μερικές ήδη είχαν προχωρήσει σε αυτή μέσα από τις αρχές Ιανουαρίου. Υπήρξαν και προτάσεις να μην αυξηθούν τα εισιτήρια που ζητούσαν μείωση του ΦΠΑ (24%). Όμως, δεν έγιναν αποδεκτές από το υπουργείο. Έτσι στην γραμμή μας η αύξηση πέρασε από την 1η Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από www.enandro.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

διαβαστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ο καιρός

Tinos
clear sky
19.4 ° C
19.6 °
17.1 °
78 %
3.1kmh
5 %
Τε
22 °
Πε
22 °
Πα
20 °
Σα
20 °
Κυ
20 °
spot_img
spot_imgspot_img