Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Τήνος – Αυξήθηκε ο ναύλος επιβατών και ΙΧ κατά δύο ευρώ

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Από 1η Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε αύξηση των εισιτηρίων επιβατών και αυτοκινήτων στην γραμμή Ραφήνα – Άνδρο – Τήνο – Μύκονο λόγω της αλλαγής καυσίμων στην ναυτιλία. Μια αύξηση που είναι δύο ευρώ ανά επιβάτη και αυτοκίνητο.

Για την Τήνο το εισιτήριο του επιβάτη πήγε στα 29 ευρώ και για το αυτοκίνητο στα 58€ με την Fast Ferries και 57€ με την Golden Star Ferries.

Όπως αναφέρει το enandro.gr: Η αλλαγή καυσίμων (πετρέλαιο με μειωμένο θείο) αφορά γενικώς την παγκόσμια ναυτιλία. Την επέβαλε από 1ης Ιανουαρίου 2020 ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) παγκοσμίως για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Όλα τα πλοία επιβατηγά, φορτηγά, κρουαζιερόπλοια υποχρεωτικά θα καίνε πλέον νέα καύσιμα μειωμένης περιεκτικότητας σε θείο (0,5% από 3,5%), τα οποία είναι πολύ ακριβότερα των συμβατικών καυσίμων. Η αύξηση τους υπολογίζεται στα 125 ευρώ ο τόνος (στα 575 από 450 ευρώ). Μία αύξηση μεταξύ της τάξεως 25%-30%

Την αύξηση των εισιτηρίων συζητούσαν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες από την αρχή του χρόνου. Μερικές ήδη είχαν προχωρήσει σε αυτή μέσα από τις αρχές Ιανουαρίου. Υπήρξαν και προτάσεις να μην αυξηθούν τα εισιτήρια που ζητούσαν μείωση του ΦΠΑ (24%). Όμως, δεν έγιναν αποδεκτές από το υπουργείο. Έτσι στην γραμμή μας η αύξηση πέρασε από την 1η Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από www.enandro.gr

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -