Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Cardlink: Η Τήνος στις περιοχές με τη μεγαλύτερη αύξηση αριθμού συναλλαγών για το Πάσχα

Η Cardlink, μέλος της Worldline, του ηγέτη στην ευρωπαϊκή αγορά πληρωμών και υπηρεσιών διαχείρισης συναλλαγών, συγκεντρώνει και επεξεργάζεται τα *δεδομένα από τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με κάρτα σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και παρουσιάζει απολογιστικά πώς κινήθηκε η αγορά τη Μεγάλη Εβδομάδα (10/04-16/04).

Αναλυτικότερα, συγκριτικά με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, η αγοραστική κίνηση κινήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα, με μια περιορισμένη μείωση της τάξης του 6%. Οι περισσότερες αγορές με κάρτα σε ένα λεπτό διενεργήθηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη, με 7.939 συναλλαγές, 2.026 λιγότερες συναλλαγές συγκριτικά με την αντίστοιχη μέτρηση την Παραμονή των Χριστουγέννων (5.913 συναλλαγές).

Τη Μεγάλη εβδομάδα (10/4 – 16/4) την πρωτιά σε ποσοστιαία αύξηση αριθμού συναλλαγών κατέλαβαν τα ανθοπωλεία/φυτώρια, παρουσιάζοντας αύξηση 57% σε σχέση με την ακριβώς προηγούμενη εβδομάδα (03/04-09/04), ενώ σημαντική αύξηση παρουσίασαν και οι αγορές σε κρεοπωλεία (+37%), ζαχαροπλαστεία (+36%), κάβες (+21%) και φούρνους (+14%).

Επιπλέον, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Πάσχα, οι εξορμήσεις είχαν την τιμητική τους.

Κορυφαία επιλογή των εκδρομέων την πασχαλινή περίοδο αποτέλεσε η Πελοπόννησος, καθώς οι περισσότεροι νομοί της παρουσίασαν αυξήσεις μεγαλύτερες του 30% τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Αναλυτικότερα, σε σχέση με την εβδομάδα 03/04-09/04, τη Μεγάλη Εβδομάδα οι συναλλαγές με κάρτα σε διόδια και γέφυρες αυξήθηκαν κατά 37%, ενώ κορυφαίοι νομοί σε ποσοστιαία αύξηση αριθμού συναλλαγών αναδείχθηκαν οι: Κορίνθου (+38%), Αρκαδίας (+36%), Αιτωλοακαρνανίας (+36%), Κυκλάδων (+35%), Αργολίδας (+34%), Ηλείας (+30%), Τρικάλων (+30%), Κέρκυρας (+24%) και Ευβοίας (+22%).

Συγκεκριμένα για τον νομό των Κυκλάδων, τα νησιά που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση αριθμού συναλλαγών τη Μεγάλη εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η Κύθνος (+160%), η Κέα (+93%), η Φολέγανδρος (+91%), η Τήνος (+90%) και η Σέριφος (+82%).

Όσον αφορά τον τζίρο των νησιών συνολικά, στην κορυφαία θέση βρέθηκε η Σαντορίνη, ενώ συμπληρώνοντας την πεντάδα ακολούθησαν η Κέρκυρα, η Μύκονος, η Πάρος και η Ζάκυνθος.

*Τα στοιχεία αυτά αντικατοπτρίζουν τις γενικές τάσεις της αγοράς και δεν πρέπει να θεωρηθούν αντιπροσωπευτικά του μεριδίου αγοράς της Worldline ή των κερδών της εταιρείας στην Ελλάδα.

Πηγή: Reporter.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -