Χιλιάδες λαού συνόδευσαν την Εικόνα της Μεγαλόχαρης στην Ι.Μ. Κεχροβουνίου

Χιλιάδες λαού σήμερα το πρωί συνόδευσαν την Εικόνα της Μεγαλόχαρης από τον Πανίερο Ναό της προς την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου όπου τελέσθηκε η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Ενωρίτερα έγινε λιτανευτική εκκίνησις της αγίας Εικόνος με λαμπρά λιτανευτική πομπή της οποίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος με τη συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Ζιχνών κ. Ιεροθέου, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, Κορίνθου κ. Διονυσίου και Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

Την πομπή συνόδευσαν ο διατελέσας Υπουργός κ. Ι. Βρούτσης, η διατελέσασα Πρωθυπουργός κ. Β. Θάνου, οι Βουλευτές των Κυκλάδων, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Αλεξανδράκης ως εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας, οι τα πρώτα φέροντες στην Περιφέρεια και στο Δήμο, η Ηγουμένη και Μοναχές και πλήθος λαού προπορευούσης της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ.

Μετά την επιβίβαση της αγίας Εικόνος κατά το έθος σε αυτοκίνητο Δημοσίας Χρήσεως και πραγματοποιηθείσης αυτοκινητοπομπής έφθασε στα πρόπυλα της Ιεράς Μονής όπου δια χειρών των Αρχιερέων και εν τέλει δια χειρών του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ παρεδόθη στην Ηγουμένη στην πύλη της Ιεράς Μονής και ενεθρονίσθη στο περίτεχνο μαρμάρινο προσκυνητάρι πλησίον της Κάρας της Οσίας Πελαγίας τελεσθείσης της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός του οράματος και παρεκάλεσε τους πιστούς να μη διστάζουν και στις δυσκολίες και στις αποτυχίες και στις θλίψεις και στις απογοητεύσεις να επικαλούνται το όνομα της Παναγίας η οποία πάντοτε προστρέχει να δώσει λύσεις και διέξοδο στα προβλήματα και στα αδιέξοδα των ανθρώπων.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκληση και εκ μέρους των άλλων Αρχιερέων και ευχήθηκε στην Ηγουμένη και στις Αδελφές για την εορτή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό και τους Ιερείς, την Ηγουμένη και τις Αδελφές και όλους όσους συνεισέφεραν και εργάσθηκαν στην Ιερά Μονή για να είναι περίλαμπρο να υποδεχθεί την αγία Εικόνα και τους προσκυνητές για την εορτή της επετείου των 200 ετών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εδόθη παραδοσιακή μοναστηριακή δοχή όπου προσεφέρθη το αναμνηστικό μετάλλιο το οποίο φιλοτέχνησε ο Αρχιτέκτονας κ. Ι. Δέδες καθώς και μια εικόνα αντίγραφο του εμβληματικού πίνακα του οράματος του αειμνήστου αγιογράφου Δ. Καφή.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσε χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Νικόλαος Παππάς

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter