Χιλιάδες πιστοί στη μεγάλη Θεομητορική Εορτή στην Τήνο

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας τελέσθηκε απόψε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη Μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θηβών κ. Γεωργίου, Γλυφάδας κ. Αντωνίου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και του προσκαλεσαμένου αυτούς Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού Αθηνών Πρωτοπρεσβυτέρου Θωμά Συνοδινού, των Εφημερίων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού, Εφημερίων του νησιού και Ιερέων και Διακόνων εξ άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος καλωσόρισε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς με λόγους ευγενείς και φιλαδέλφους και ο Σεβασμιώτατος Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος εκήρυξε τον θείον λόγο αναπτύσσοντας τη θεολογία του απολυτικίου της Εορτής της Κοιμήσεως ευχηθείς η Παναγία να καταπαύσει τους πολέμους, να ειρηνεύσει τον κόσμο, να στηρίξει την πατρίδα μας και όλους και ευχαρίστησε κι εκείνος με λόγους ευγενικούς εκ μέρους και των άλλων Αρχιερέων τον προσκαλέσαντα Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’.

Συμμετείχαν ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, ο Βουλευτής των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος στις Κυκλάδες και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, ο Πρόεδρος και μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, τιμητικό άγημα από τη Σχολή Λιμενοφυλάκων, Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων και Φορέων.

Νωρίτερα, προ του Εσπερινού τελέσθηκε η καθιερωμένη Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μαυσωλείο της ΕΛΛΗΣ από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’, με τη συμμετοχή του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Π. Λυμπέρη (ΠΝ), του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου κ. Αλεξανδράκη, του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ρ/Καθολικών Τήνου-Νάξου κ. Ιωσήφ, της Φιλαρμονικής του Πολεμικού Ναυτικού, Αξιωματικών ανδρών και γυναικών του Πολεμικού Ναυτικού, τιμητικού αγήματος και εν συνεχεία κατάθεση στεφάνων από την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, τον Δήμαρχο Τήνου, τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο ως Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας και τον Αρχηγό του Στόλου. Η τελετή έλαβε πέρας με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και το προσκλητήριο των πεσόντων.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter