Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Χρηματοδότηση για την μελέτη επέκτασης σχεδίου πόλεως Χώρας Τήνου

Εφημερίδα Κοινή Γνώμη

Χρηματοδότηση 499.000 ευρώ για τη μελέτη επέκτασης του σχεδίου πόλεως Χώρας Τήνου

Με ομόφωνη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τήνου ενέκρινε την αποδοχή της χρηματοδότησης σχεδόν 500.000 ευρώ, για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών στο πλαίσιο της επέκτασης του σχεδίου πόλεως της Χώρας Τήνου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Τήνου είχε υποβάλει σχετικό αίτημα χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ήδη από τους πρώτους μήνες του 2021 και στο πλαίσιο της έγκρισης χρηματοδότησης του έργου, με απόφαση του αν. Υπουργού Εσωτερικών, ενώ είχε συναφθεί και σχετική προγραμματική σύμβαση με τον αναπτυξιακό οργανισμό ΟΤΑ «Εύδημος Α.Ε.», ο οποίος θα λειτουργήσει ως φορέας υλοποίησης του σχετικού έργου για λογαριασμό του Δήμου Τήνου, λόγω υποστελέχωσης.

Το αντικείμενο του προτεινόμενου έργου είναι η σύνταξη των προβλεπόμενων μελετών που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση των χωροταξικών κατευθύνσεων που εγκρίθηκαν μέσα από το ΓΠΣ του Δήμου Τήνου και συγκεκριμένα στην έγκριση ρυμοτομικού σχεδίου και πολεοδομικού κανονισμού στην έκταση που προβλέφθηκε η επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού Χώρα Τήνου. Συγκεκριμένα φυσικό αντικείμενο αποτελούν:

Η σύνταξη τοπογραφικής μελέτης για την επίγεια οριζοντιογραφία και υψομετρική τοπογραφική αποτύπωση της προς πολεοδόμησης έκτασης και μια ζώνης πέριξ αυτής που είναι αναγκαία στο σχεδιασμό.

Η σύνταξη μελέτης κτηματογράφησης.
Η μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας.
Η Πολεοδομική Μελέτη.
Η Πράξη εφαρμογής παραδοτέα.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Δόμησης και Περιβάλλοντος του Δήμου Τήνου δεν διαθέτει επάρκεια προσωπικού για την εκπόνηση της μελέτης «Κτηματογράφηση – πολεοδόμηση και πράξη εφαρμογής σε περιοχή επέκτασης του σχεδίου πόλεως Χώρας Τήνου» για τις ανάγκες των οποίων δεν έχει το ειδικά απαιτούμενο τεχνικό προσωπικό και ως εκ τούτου συνήφθη προγραμματική σύμβαση με την Εύδημος Α.Ε., ώστε ο αναπτυξιακός οργανισμός να αναλάβει την εκπόνηση και ωρίμανση μελετών και υπηρεσιών για το έργο.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της προγραμματικής σύμβασης αφορά σε χρονικό διάστημα είκοσι τριών 23 μηνών από την υπογραφή της, με δυνατότητα επέκτασης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -