Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Τήνου

Πλημμύρισε το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στην καρδιά της πόλεως της Τήνου για την Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Κατέκλυσαν με την παρουσία τους Γονείς, οικογενείς και φίλοι των μαθητών των Κατηχητικών της Ιεράς Νήσου.

Εντυπωσίασε το Προσχολικό Κατηχητικό Σχολείο με την παρουσίασή τους.

Γέμισε ελπίδα η Παιδική-Νεανική Χορωδία και Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Μουσικοδιδάσκαλου Βυζαντινής μουσικής κ. Φωτίου Καλύβα.

Κατένυξε τις ψυχές η Βυζαντινή Εκκλησιαστική χορωδία με τους ωραίους εόρτιους ύμνους υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας Τήνου και Μουσικοδιδασκάλου κ. Μάριου Κυριάκου.

Συγκίνησε το θεατρικό δρώμενο του Μέσου και Ανώτερου Κατηχητικού με το έργο “ο Φαρμακοποιός” με την αρίστη απόδοση και τα πηγαία και αυθόρμητα μηνύματα που καρδιακά έδωσαν τα παιδιά και γέμισαν την καρδιά μας με το μήνυμα του γεγονότος της Γεννήσεως.

Η Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ παιάνισε τραγούδια και Κάλαντα υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Νικολάου Γιαννίτση.

Όλα τα ανωτέρω έγιναν με τη συνδρομή και τη βοήθεια των Κατηχητών, των Κληρικών, των συνεργατών του Ποιμαντικού-Νεανικού έργου στην Ιερά Νήσο Τήνο κάτω από την καθοδήγηση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και του Διευθυντού των Κατηχητικών Σχολείων του νησιού Πρωτοπρ. Στυλιανού Τουφεκλή.

Η εκδήλωση άρχισε με την προσευχή από μαθήτρια του Μέσου Κατηχητικού και με το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος προ του τέλους της εκδήλωσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, τον Μέγα Εθνικό Ευεργέτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο μετά της ομοζύγου του Μαρίνης και των οικογενών τους, τον αξιότιμο κ. Ηλία Ζερβό και τους οικογενείς του, τούς αδελφούς συνεφημερίους, τον Διευθυντή των Κατηχητικών της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Στυλ. Τουφεκλή και όλους τους Κατηχητές Κληρικούς και λαϊκούς, τους ελλογιμωτάτους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, τον Ιερολογιώτατο Αρχιδιάκονο και Εκπαιδευτικό π. Δοσίθεο Παπαμήτρο, κατηχητή του Μέσου και Ανωτέρου κατηχητικού, την ελλογιμοτάτη κα Αφροδίτη Γαβριήλ εκπαιδευτικό θεολόγο, την πρεσβυτέρα Κερασούλα Φανερού και όλων των συνεργατών των ενοριών της Ιεράς Νήσου για την μέριμνα του προσχολικού κατηχητικού και τούς νέους και τις νέες των Νεανικών-Παιδικών Χορωδιών και της Ορχήστρας, τον Μουσικολογιώτατο Πρωτοψάλτη του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας κ. Μάριο Κυριάκου, και τον Ιερολογιώτατο Αρχιδιάκονο π. Αντώνιο Τζανουλίνο για την συμβολή του και τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας, τον Μουσικολογιώτατο Ιεροψάλτη του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας κ. Φώτιο Καλύβα, για τη διεύθυνση της νεανικής χορωδίας, τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ κ. Νικόλαο Γιαννίτση και τα μέλη της Φιλαρμονικής, την ελλογιμωτάτη εκπαιδευτικό Αναστασία Χατζίρη, τον βιβλιοθηκάριο του ΠΙΙΕΤ κ. Νικόλαο Γκίζη, τον Διευθυντή κ. Μάρκο Βιδάλη, τον τεχνικό κ. Γεώργιο Φωτόπουλο και όλους τους εργαζομένους του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, τον κ. Λουκά Τριανταφυλλόπουλο για την τεχνική υποστήριξη, τον κ. Μιχαήλ Παναγιωτίδη για την γραμματειακή υποστήριξη, το τυπογραφείο ΤΥΠΟΣ του Παναγιώτη Τουφεκλή, τους ιστοτόπους Tinos Today, Tinos News και Τηνιακή για την κάλυψη των εκδηλώσεων της Αρχιερατικής Περιφέρειας και τέλος, όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ευχήθηκε σε όλους Καλές Γιορτές.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ρ/Καθολικών Νάξου -Τήνου, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Έπαρχος Τήνου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως και νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, νεοκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του νησιού.

Στο τέλος διενεμήθησαν δώρα σε όλα τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων.

Την οργάνωση και επιμέλεια της εορτής είχε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός και ο συνεργάτης του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Νικόλαος Μαραγκός.

Φωτογραφίες: Μιχαήλ Παναγιωτίδης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter