Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο στους Πυρόπληκτους

ΣΥΡΟΣ – ΤΗΝΟΣ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ
ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Καλούμε τους συναδέλφους μας, συνολικά τους εργαζόμενους της Σύρου και της Τήνου, τους συμπολίτες μας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με όποιον τρόπο μπορούμε στους πυρόπληκτους ως μια πρώτη πράξη ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης στις δύσκολες ώρες που περνούν τις τελευταίες ημέρες

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης στη Σύρο:
Τρίτη 10 και Τετάρτη 11 Αυγούστου στο νησάκι μπροστά στο πρώην Elysée 19.00- 21.00.

Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Αυγούστου στο πάρκινγκ στο Καρνάγιο(απέναντι από το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ) 19.00- 21.00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6939310665 και 6937186823

Στη Τήνο:
Τρίτη 10 Αυγούστου μέχρι Παρασκευή 13 Αυγούστου στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 6930897397 και 6972474919.

Συγκεντρώνουμε: νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά, ζωοτροφές κ.α. καθώς και ρούχα για τις οικογένειες που έχασαν τις περιουσίες τους και όλα τους τα υπάρχοντα σε μία στιγμή.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους κατοίκους όλων των περιοχών που δοκιμάζονται από την πύρινη λαίλαπα, στους πυροσβέστες, τους εργαζόμενους όλων των μηχανισμών που δίνουν την μάχη για την κατάσβεσή της.

Δεν είναι μοιραίο η χώρα μας να κατακαίγεται κάθε καλοκαίρι από πυρκαγιές, να απανθρακώνονται χιλιάδες στρέμματα δάσους, να χάνονται ζωές και σπίτια. Είναι απότοκο της έλλειψης ουσιαστικής πρόληψης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος, της πολιτικής που εμπορευματοποιεί τη γη και θυσιάζει αυτές τις ανάγκες προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και των νέων κερδοφόρων επενδύσεων που σχεδιάζουν.

Για αυτό η οργή δεν μπορεί παρά να ξεχειλίζει όταν με τέτοιες τραγικές αφορμές, ερχόμαστε αντιμέτωποι ξανά και ξανά με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές στους αναγκαίους μηχανισμούς (πυροσβεστική κα), με την ανυπαρξία οργανωμένου και ολοκληρωμένου σχεδίου με προτεραιότητα στους ανθρώπους,τις κατοικίες τους, στον φυσικό πλούτο. Την ίδια στιγμή μάλιστα που ετοιμάζονται νέοι πακτωλοί χρηματοδοτήσεων για «πράσινες μπίζνες» χωρίς να προβλέπεται δεκάρα τσακιστή για όλες αυτές τις ανάγκες.

Για αυτό είναι και πρόκληση, υποκρισία η κυβέρνηση για άλλη μια φορά, να τα αποδίδει όλα αυτά στα «ακραία καιρικά φαινόμενα» και στην «ατομική ευθύνη». Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να μπουν μπροστά στην
μάχη, στον αγώνα για να μην μείνει κανείς απροστάτευτος την επόμενη ημέρα.
Να απαιτήσουμε:

• Χωρίς καμιά καθυστέρηση να παρθούν άμεσα μέτρα, να διατεθούν όλα τα μέσα και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στην μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
• Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων εξοπλισμένα με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
• Να κλείσουν όλα τα εργοστάσια και οι χώροι δουλειάς στις περιοχές των πυρκαγιών μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων από τις πυρκαγιές και τους υπαρκτούς κινδύνους άμεσων αναζωπυρώσεων.
• Να διασφαλιστεί η καταβολή των μεροκάματων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να μην υπάρξει καμία άλλη συνέπεια για τους εργαζόμενους με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μειώσεις μισθών που σε τέτοιες περιπτώσεις όπως δείχνει η εμπειρία η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί για να προωθεί τέτοιου είδους σχεδιασμούς.
• Να δοθούν αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που η δουλειά και το εισόδημά τους είναι σε άμεση εξάρτηση με το δάσος όπως ρυτινοσυλλέκτες και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι χωρίς κανένα εισόδημα στις περιοχές των καταστροφικών πυρκαγιών.
• Η εξασφάλιση κατοικίας, των πρώτων άμεσων αναγκών, η αποκατάσταση των υποδομών, η ταχύτερη δυνατή επιστροφή στα χωριά τους και στα σπίτια τους των πληγέντων, η άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, την οικονομική στήριξη όλων των οικογενειών, των αγροτών και επαγγελματιών, όσων έχασαν τις δουλειές τους, απαιτούν άμεσες προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες, εξειδικευμένα συνεργεία.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΗΛΛΩΝ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΠΕΤ/ ΟΤΕ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ)
Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ- ΤΗΝΟΥ- ΜΥΚΟΝΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΕΜΒΟΥΧΩΝ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΧΘΟΦΟΡΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ ΤΗΝΟΥ

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter