Ενωμένοι για το νησί μας – Περί Επιτροπής Ανεμογεννητριών και …Ενότητας!

Αγαπητοί Συμπολίτες.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Η ομοψυχία και η ενότητα κτίζεται στη βάση της αλήθειας και της ειλικρίνειας προθέσεων και πράξεων, (όχι a la carte), και όχι με παπαγαλάκια και μηχανισμούς συκοφάντησης.

Συγχρόνως όμως η ενότητα και η καθολικότητα στον όποιο αγώνα, στηρίζεται στην ετερότητα και την οντολογική διαφορετικότητα.

Στον αντίποδα ευρίσκεται η ανειλικρίνεια, ο εμπαιγμός, η υποκρισία και οι τακτικισμοί των 2 όψεων θεωρήσεων κατά περίπτωση και χρονική στιγμή.

Μετά την ανάρτηση του αναλυτικού μας Δελτίου Τύπου της 5ης Μάιου για τα μέχρι τότε διαμειφθέντα και δρώμενα (μετά την «ολοκλήρωση των νομοθετικών προσπαθειών που θα προστάτευαν» μερικώς ή εξ ολοκλήρου την Τήνο και το Νότιο Αιγαίο), ήλθαν οι « μη απαντήσεις», «προς χάριν της ενότητας» και «οι ενημερωτικές φωτοτυπίες» για το ποιόν μας.

Αναρωτάται λοιπόν κάθε καλόπιστος κριτής και παρατηρητής πως θεμελιώνεται και εμπεδώνεται η ενότητα: με σιωπές; με καιροσκοπικά προσχήματα; με δογματικές αφηγήσεις; Με προτροπές και ευχολόγια;

Η παράθεση των αδιαμφισβήτητων πληροφοριών και των διαφορετικών απόψεων-προσεγγίσεων καθρεφτίζει τις δράσεις και τις πράξεις του όποιου αγώνα στη συστράτευση. Οι σιωπές βροντοφωνάζουν. Οι ελιγμοί σκοπιμοτήτων και οι διπροσωπίες αποκαλύπτουν.

Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα θα ανταποκριθούμε ως οφείλουμε στην πρόταση του δημοτικού συνδυασμού  Κοινό Τηνίων για ανοικτή Συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών.  Πρόταση μας είναι  η συνεδρίαση να  μεταδοθεί ζωντανά και μάλιστα με την συνδρομή των τοπικών site.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter