Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Δελτίο Τύπου Διοικούσης Επιτροπής Π.Ι.Ι.Ε.Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Η Διοικούσα το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου  Επιτροπή,  με βάση κατά πλειοψηφία απόφασή της από τη Συνεδρίαση 20 της 30ης  Σεπτεμβρίου 2022, εξ αφορμής Δελτίου Τύπου το οποίο ανάρτησε ο κ. Δήμαρχος Tήνου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με απόλυτη ειλικρίνεια και σεβασμό προς το πρόσωπο κάθε Τηνίου, αλλά  και κάθε προσκυνητή, ανακοινώνει τα εξής:

 •             Ο κ.  Δήμαρχος Τήνου  αποφάσισε να καταγγείλει το Ιερό Ίδρυμα ενώπιον της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας με την από 3/2/2022 αίτησή του  , η οποία καταχωρήθηκε  στο βιβλίο καταγγελιών της εν λόγω Αρχής, για καθυστέρηση πληρωμής των νομοθετημένων εισφορών επί των εσόδων 2020 και 2021, αναφερόμενος και σε «υπόνοιες  κακοδιαχείρισης», όταν δεν είχε προς τούτο κανένα στοιχείο και καμία εντολή ή εξουσιοδότηση, ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε από όσους συνεκλήθησαν και παρέστησαν κατά τη συνεδρίαση της 27 Ιουλίου 2020.
 •             Η επιστολή καταγγελίας του κ. Δημάρχου, μετά από ομόφωνη απόφαση της Διοικούσης Επιτροπής της Συνεδρίασης  17/2022  απεστάλη προς τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, καθ΄ ότι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ερωτώμενοι εάν γνωρίζουν κάτι επί του θέματος, εδήλωναν άγνοια!

    Ο  κ. Δήμαρχος όφειλε για ηθικούς έστω λόγους, πριν την ενέργειά του αυτή   να έχει λάβει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή,  τουλάχιστον, να το είχε ενημερώσει.

 •                         Η επιστολή της Διοικούσης Επιτροπής ΠΙΙΕΤ τον Μάιο του έτους 2020, την οποία επικαλείται οκ. Δήμαρχος, απευθύνθηκε προς όσους εισπράττουν νομοθετημένους πόρους και δεν αναφέρονταν σε «χρεωκοπία» του Ιδρύματος, αφού την ίδια στιγμή το Ιερό Ίδρυμα, παρ΄ όλες τις δυσκολίες εκείνων των συγκυριών και της εξ αιτίας τους μη λειτουργίας του Ναού δεν έπαυσε και δεν υστέρησε στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, ικανοποιώντας όλα τα αιτήματα εκείνης της δύσκολης περιόδου, και των Τηνίων και των Πανελλήνων οικονομικά αδυνάτων.

  Αναφέρονταν  σε συγκεκριμένο θέμα, το οποίο επιμένει να αγνοεί ο κ. Δήμαρχος, που ήτο η ανάγκη εξευρέσεως χρημάτων για αποπληρωμή της οφειλής του προς την Αποστολική Διακονία, ύψους άνω των 5.000.000  ευρώ , μετά από τις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, τις οποίες όφειλε η Διοικούσα Επιτροπή να σεβαστεί.

 •             Το Ιερό Ίδρυμα είναι χώρος ενότητος και συνεργασίας όλων των θεσμικών φορέων του νησιού και όχι χώρος αντιπαραθέσεων και ακόμα και τώρα τείνει χείρα συνεργασίας προς πάντας.
 •             Το Ιερό Ίδρυμα  εποπτεύεται με βάση την σχετική νομοθεσία από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τις υπεύθυνες Υπηρεσίες του, που ελέγχουν κάθε χρόνο και εγκρίνουν όλα τα οικονομικά δεδομένα του Ιερού Ιδρύματος, προϋπολογισμούς, απολογισμούς, ισολογισμούς,  στις καταστάσεις των οποίων ΟΥΔΕΝ αποκρύπτεται!
 •             Το βασικό αντικείμενο της καταγγελίας του κ. Δημάρχου   αφορούσε στην οφειλή   του ποσού της νομοθετημένης επιχορήγησης 10% που εισπράττει ο Δήμος επί των  εσόδων  του έτους 2020,   κατά το οποίο αποκορυφώθηκε η πανδημία με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας ,ποσό το οποίο μάλιστα έχει ήδη εξοφληθεί ολοσχερώς , ενώ έχει ήδη καταβληθεί και ποσό 100.000 ευρώ έναντι της νομοθετημένης επιχορήγησης επί εσόδων έτους 2021, η οποία νομίμως δύναται να εξοφληθεί έως 31/12/2022.

  Έστω επίσης υπόψη κάθε αναγνώστη , ότι για τη δεκαετία 2010-2020, ο Δήμος Τήνου εισέπραξε από το Ιερό Ίδρυμα  ποσό περίπου 2.500.000,00 €, χωρίς ποτέ να αναφέρει, ούτε στο Ιερό Ίδρυμα ούτε στο λαό της Τήνου, πού διέθεσε αυτά τα ποσά, τα οποία προέρχονται από το φιλότιμο των Πανελλήνων προσκυνητών!

 •     Η Διοικούσα Επιτροπή εκφράζει τη λύπη της για την ενέργεια αυτή και για τον λόγο ότι το Ιερό Ίδρυμα  είναι «πολύμορφος οργανισμός με έντονο θρησκευτικό χαρακτήρα», όπως αναφέρουν  και  οι αποφάσεις των Δικαστηρίων και έτσι έχει κατοχυρωθεί επί 200 χρόνια και στη συνείδηση του ευσεβούς Ελληνικού Λαού, ο οποίος ιδιαιτέρως εφέτος, με την πληθωρική παρουσία του, κατέδειξε την τιμή και το σεβασμό του προς την Αγία Εικόνα, αλλά και τη θέλησή του για τη στήριξη του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου του Ιερού Ιδρύματος, με το φιλότιμό του.
 • Ουδείς φοβάται τον έλεγχο, διότι η  Διαχείριση του  Ιερού Ιδρύματος είναι κρυστάλλινη και διαυγεστάτη .
 • Τα Μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, πιστά στον όρκο που έδωσαν ενώπιον της Αγίας Εικόνος παραμένουν αφοσιωμένα όχι στα πρόσωπα αλλά στο έργο και το καθήκον τους, για την υποστήριξη των καλώς νοουμένων συμφερόντων του Ιερού Ιδρύματος και  υπεραμύνονται του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα του , με σεβασμό στον Καταστατικό Νόμο Λειτουργίας του, το νόμο 349/1976.   
 •     Το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου αποτελεί έναν οργανισμό με Εθνική εμβέλεια και όπως ρητά αναφέρεται στην υπ΄άριθμ.  739/1998  απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας: « ..ούτε η Διοίκησή του, ούτε η συμμετοχή σε αυτή αποτελεί τοπική υπόθεση…»          
 •      Η Διοικούσα  Επιτροπή με αίσθημα ευθύνης προς τον θεσμό που υπηρετεί και   με απόλυτο σεβασμό στους Πανέλληνες ευλαβείς προσκυνητές που στηρίζουν το Ιερό Ίδρυμα, απορρίπτει κατηγορηματικά τους  ισχυρισμούς που αναφέρονται στην καταγγελία και   επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός της έναντι του καταγγέλλοντα .

Από την Διοικούσα Επιτροπή του Π.Ι.Ι.Ε.Τήνου

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -