Δελτίο Τύπου Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στο θέατρο του παραλόγου ή αλλιώς  Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου παρακολουθούμε άλλη μια πράξη δημοκρατικής  ανεπάρκειας, την δια περιφοράς Συνεδρίαση.                  
Οι αποφάσεις   σ΄ αυτήν με ένα νεύμα ή ήχο κατάφασης ή άρνησης.. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές που οι συνεδριάσεις του καλοκαιριού «περνούσαν στο ντούκου» (sic), φέτος θα έπρεπε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση  για να αντιμετωπίσουμε σύσσωμοι τα  πολλά και διαφορετικά προβλήματα (έκτακτα και μη) που δημιουργούνται στο νησί μας.

Η διά περιφοράς συνεδρίαση μας στερεί το δικαίωμα να πάρουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που έπρεπε ως υπεύθυνη αντιπολίτευση να θέσουμε. Και είναι πάρα πολλά.  Πρωτίστως όμως να ακουστούν δια ζώσης και σε ολομέλεια η διατύπωση γνώμης, άποψης, παρατήρησης βελτιωτικής ή κριτικής για ολιγωρίες ή παραλείψεις.• Τι γίνεται με την επάνδρωση του Κέντρου Υγείας ;• λειτουργεί το μηχάνημα ανίχνευσης cov-19;• Πως διαχειριζόμαστε την επιδημιολογική έξαρση ;• Ποια είναι η επόμενη μέρα στο Κοσίνι;• Πως διαχειριζόμαστε το οικονομικό κραχ στο νησί μας;• Ποιες οι ενέργειες του Δήμου σχετικά με τη διαβούλευση του Νόμου : “Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας”

 Ο κατάλογος των ερωτημάτων είναι μακρύς και οι απαντήσεις δύσκολες. Οφείλει όμως ο κόσμος να γνωρίζει την αλήθεια.

Επί των θεμάτων της συνεδρίασης οι τοποθετήσεις μας είναι οι εξής:

Θέμα 1ο. Συμφωνία.

Θέμα 3ο.Συμφωνία.Το θέμα των αντικειμενικών τιμών αξιών ακινήτων περιοχών της Τήνου το θέσαμε ήδη στην προηγούμενη με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση κατά την οποία υπήρξε αφωνία εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Ερωτάται γιατί η πρόταση για τον οικισμό της Καλλονής Α είναι 650 και όχι 600 όπως είχε προ των αυξήσεων του 2018 και όπως ορθά προτείνεται για τις τιμές των άλλων οικισμών της κοινότητας Καλλονής;

        Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση του Δήμου Τήνου επιλέγουμε να συμμετάσχουμε ΜΟΝΟ στα παραπάνω δύο θέματα της συνεδρίασης για να διευκολύνουμε τη διευθέτηση των ως άνω σημαντικών θεμάτων και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ακόμα μία φορά απέχουμε από την συζήτηση των λοιπών θεμάτων ζητώντας παράλληλα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου να τα αποσύρει και να αναβάλλει τη συζήτησή τους για επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει είτε με τηλεδιάσκεψη είτε δια ζώσης.

         Καταλαβαίνουμε ότι οι Δημότες μας θέλουν να ενημερωθούν. Φαίνεται άλλωστε από το πόσοι πολλοί παρακολούθησαν live ή μαγνητοσκοπημένα την προηγούμενη Συνεδρίαση διαδικτυακά. Προφανώς αυτό δεν άρεσε στην Δημοτική Αρχή που αισθάνθηκε πιεσμένη και με την πλάτη στον τοίχο με όσα ακούστηκαν. Αποφεύγει να δεχθεί την καλόπιστη κριτική που θα την κάνει καλύτερη και αντί αυτού στρουθοκαμηλίζει. Ακόμη και όταν προβάλλονται ερωτήματα από πολίτες, η απάντηση είναι ότι προσπαθούν να θίξουν πρόσωπα. Δεν αντιλαμβάνεται ότι περιμένουν όλοι από αυτήν έργα και ότι ο χρόνος περνά και οι ευκαιρίες χάνονται..

 Θέλουμε να αποδείξουμε με πράξεις το αληθινό μας ενδιαφέρον για τον τόπο μας, άλλωστε πρόκειται για μία ήρεμη πολιτικά χρονιά μιας και απέχουμε πάρα πολύ από τις επόμενες δημοτικές εκλογές για να κατηγορηθούμε ως καιροσκόποι . Ασκούμε λοιπόν το έργο μας με υπευθυνότητα, σύνεση, σοβαρότητα και κυρίως χωρίς λαϊκισμούς.   

Η Μείζων Αντιπολίτευση

Υ.Γ.1 Έτσι κι αλλιώς η λειτουργία του Δ.Σ. είναι εν πολλοίς διαδικαστική με τη τυπική συμμετοχή των συμβούλων της συμπολίτευσης στη συντριπτικότατηπλειοψηφία τους, απλά να επικροτούν τα προτεινόμενα με την ψήφο τους. Άφωνοι    χωρίς έκφραση γνώμης ή άποψης, διατύπωση παρατήρησης ή πρότασης ¨τοις κείνων ρήμασι¨πειθόμενοι χάριν …. όμοφωνίας” και “πειθαρχίας”.

Υ.Γ.2 ποια γραφεία θα κοσμήσουν οι πίνακες που αγοράστηκαν από τον Δήμο σε πρόσφατη έκθεση;

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter