Δελτίο τύπου Σ.Ε.Κ.ΥΓ.Ε.Τήνου

 Αξιότιμε Δήμαρχε,

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Καθώς στους δύσκολους καιρούς που διανύσαμε, οι επιχειρήσεις εστίασης επλήγην άμεσα από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο ΣΕΚΥΓΕ Τήνου σας καλεί όπως εισηγηθείτε άμεσα στην Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο (δια περιφοράς), τα εξής αναγκαία ανακουφιστικά μέτρα προς αυτές, που θα βοηθήσουν στην επιβίωσή τους:

Για το χρονικό διάστημα 11/20 έως 5/21 τα καταστήματά μας ήταν κλειστά ή υπολειτουργούσαν.

Για το παραπάνω χρονικό διάστημα 6 μηνών, οι καταστηματάρχες να λάβουν επιστροφή χρημάτων:

1. Στα δημοτικά τέλη για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους και πλατείες καθώς ήδη εν τοις πράγμασι, όλα τα τραπεζοκαθίσματα είχαν αποσυρθεί και δεν γινόταν χρήση, των χώρων.

2. Στα δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας που επιβάλλονται στα καταστήματα εστίασης μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, πολλώ δε μάλλον που τα κλειστά καταστήματα δεν επιβάρυναν έτσι και αλλιώς τις Υπηρεσίες καθαριότητας καθώς δεν παρήγαγαν σκουπίδια.

Παρακαλούμε την Δημοτική Αρχή όπως εξετάσει και άλλους τρόπους ελάφρυνσης των συμπολιτών μας, στα πλαίσια φυσικά και των δικών της οικονομικών δυνατοτήτων, ώστε να βρεθεί μια χρυσή τομή καθώς καλούμαστε όλο να επιβιώσουμε από την ως άνω κρίση αλληλοβοηθούμενοι.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση, την αντιμετώπιση και την συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια!

Με εκτίμηση, για το Δ.Σ.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter