Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Δενδροφύτευση στην Τήνο

Δενδροφύτευση στην Τήνο

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Τήνου και η Εταιρία Cocomat- Παύλος Εφραιμίδης σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ και το Π.Ι.Ι.Ε.Τήνου, θα οργανώσουν μια ουσιαστική εκπαιδευτική δράση στις 26 Μαΐου του 2022.

Μετά από ξενάγηση των μαθητών στους χώρους του Φυτωρίου του Συλλόγου (θερμοκήπιο & δικτυοκήπιο), οι μαθητές θα φυτέψουν δεκάδες δενδρύλλια σε χώρους ιδιοκτησίας του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου. Σκοπός μας, οι μικροί μαθητές να έλθουν σε επαφή με τη γη, να δουν και να μάθουν να αναγνωρίζουν τα διάφορα είδη φυτών, να πιάσουν στα χέρια τους και να γνωρίσουν τα γεωργικά εργαλεία (σκαλιστήρια, φτυάρια κλπ), να ανοίξουν λάκκους με τη βοήθεια των μεγάλων και να μάθουν να φυτεύουν τα νεαρά δενδρύλλια. Να υιοθετήσουν τα νέα φυτά, και να σκέπτονται το πότισμα τους, το καλοκαίρι.

Και για όλους τους συντελεστές της προσπάθεια με την ολοκλήρωση του έργου θα ακολουθήσει ένα κέρασμα από τη Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Σύλλογος θα προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα συλλεκτικό ημερολόγιο με το ιστορικό της αναπαλαίωσης των 148 Περιστεριώνων της Τήνου.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Εταιρία Cocomat- Παύλος Εφραιμίδη για τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του αυτόματου ποτίσματος κλπ.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Ψάλτης

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
broken clouds
5.9 ° C
6.4 °
5.5 °
70 %
13.9kmh
75 %
Δε
7 °
Τρ
7 °
Τε
7 °
Πε
9 °
Πα
10 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -