Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Διαδραστικοί «περίπατοι» για παιδιά στην Τήνο

Η ιστορική πρώην Μονή & Σχολή Ουρσουλινών Τήνου ανοίγει τις πόρτες της και φέτος προσκαλεί ιδιαίτερα τους μικρούς φίλους και φίλες σε ένα διαδραστικό «περίπατο» εξερεύνησης των θησαυρών της!

Εργαστήρια ζωγραφικής, φωτογραφίας και μια σταθερή θεατρική ομάδα δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά που θα συμμετέχουν να γνωρίσουν από κοντά τους ιστορικούς χώρους της πρώην Μονής & Σχολής δίπλα στη φύση, να έρθουν σε επαφή με τα αντικείμενα που βρίσκονται στους χώρους της και να τα αξιοποιήσουν ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Ταυτόχρονα ευαισθητοποιούνται πάνω σε θέματα που αφορούν το ζήτημα της μετακίνησης πληθυσμών με τρόπο αναπτυξιακά κατάλληλο για τα ίδια με δεδομένο ότι το θέμα αυτό είναι πέρα από ευαίσθητο και ιδιαίτερα επίκαιρο.

Τις δράσεις για τα παιδιά σχεδίασαν και θα υλοποιήσουν η Μαρκησία Αρμάου (φωτογράφος), η Λίλα Βιδάλη (θεατρολόγος) και η Φραντζέσκα Παπαγιαννοπούλου (παιδαγωγός).

Η Σχολή Ουρσουλινών στην Τήνο λειτούργησε στο παρελθόν ως πρότυπη «κοινωνία εκπαίδευσης» και καλείται να στεγάσει κυριολεκτικά και μεταφορικά σήμερα το πρόγραμμα «Περίπατοι», δηλαδή να επιτελέσει για μια ακόμη φορά τον σκοπό της, που δεν είναι άλλος από την προώθηση του ευαγγελικού μηνύματος της αγάπης και της δικαιοσύνης, χρησιμοποιώντας την εκπαίδευση ως εργαλείο.

Τοποθεσία: Πρώην Μονή & Σχολή Ουρσουλινών στα Λουτρά Τήνου

Χρονική περίοδος: Ιούνιος – Ιούλιος 2022

Ηλικίες: 7 έως και 12 ετών

  • Έμπνευση για τον τίτλο του προγράμματος αποτέλεσε ο λεγόμενος «περίπατος» εντός του κήπου της Μονής που διατηρείται ακόμα, εκείνη τη κατάλληλα διαμορφωμένη διαδρομή που οι μοναχές είχαν στη διάθεσή τους ατομικά να βαδίσουν, να διαβάσουν, να σκεφτούν για τα θέματα που τις απασχολούσαν και ομαδικά να προσευχηθούν και να συμμετέχουν στην τελετή του «Δρόμου του Σταυρού». Ο ίδιος τίτλος μας παραπέμπει και στη σκληρή πραγματικότητα της μετανάστευσης που συχνά αφορά ένα δύσκολο «περίπατο», μια διαδρομή με τα πόδια, με ελάχιστες αποσκευές, με το βάρος σκέψεων απώλειας και αποχωρισμού πλάι στην πιθανή αβεβαιότητα για το επόμενο βήμα, ιδιαιτέρως όταν αυτό είναι ταυτόχρονα και μοναχικό.
  • Το πρόγραμμα Περίπατοι εντάσσεται στη δράση Remap (Περιφερειακό Πρόγραμμα για τη μετανάστευση) που αφορά στην ανάπτυξη υπηρεσιών υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και στην προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου. Υλοποιείται από τις Κάριτας Νάξου – Τήνου και την Κάριτας Ελλάς, χρηματοδοτείται από τις Κάριτας Ιταλίας, Κάριτας Ισπανίας και υποστηρίζεται από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου Τήνου Άνδρου Μυκόνου.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -