Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023

Διαμαρτυρία Δήμου Τήνου στην Κτηματική για την ταλαιπωρημένη δημοπράτηση των παραλιών

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Διαμαρτυρία για την απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από την Κτηματική Υπηρεσία και την επιβολή ιδιαίτερα υψηλών τιμών δημοπράτησης των αιγιαλών.

Έκπληξη και απορία για την απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από την Κτηματική υπηρεσία και την επιβολή ιδιαίτερα υψηλών τιμών δημοπράτησης των αιγιαλών 

Με μεγάλη έκπληξη – και ενώ αναμέναμε την έγκριση του σχεδίου διακήρυξης από την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων Α’ επί τη βάσει των με αρ 52/2023 και 61/2023 ΟΜΟΦΩΝΩΝ αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου, ώστε –μεσούντος πλέον του Ιουνίου 2023- να προχωρήσει η ήδη ταλαιπωρημένη δημοπράτηση των παραλιών του νησιού μας, λάβαμε το πρωτ. Κτημ. 54770 ΑΠΑ 2023/8.06.2023 έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων Α’, με το οποίο ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας σε μία πρωτοφανή παρέμβαση στις δημοκρατικές διαδικασίες και αποφάσεις του τόπου μας, χωρίζει τις προς δημοπράτηση παραλίες σε τέσσερις ομάδες, καθορίζοντας αντάλλαγμα παραχώρησης χρήσης αιγιαλού πολύ υψηλότερο του ομόφωνα καθορισθέντος από το Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Ο Προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας επικαλείται τη διαρκή τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Τήνου και την Εισήγηση της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Τήνου, αγνοώντας παντελώς την άκρως αιτιολογημένη ομόφωνη με αρ 52/2023 απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο, ως ανώτατο όργανο του Δήμου μας, κατόπιν διαλογικής συζήτησης, στάθμισε μετά λόγου γνώσεως όλες τις παραμέτρους και το συμφέρον του νησιού μας και αποφάσισε ομονοώντας τον προσδιορισμό των τιμών εκκίνησης για τους δημοπρατούμενους αιγιαλούς και ανταλλάγματος παραχώρησης για τις παραχωρήσεις αιγιαλού σε όμορες επιχειρήσεις επί της αντιπρότασης του Δημάρχου Τήνου, ήτοι επί της οριζόντιας αύξησης 30% σε όλες τις τιμές εκκίνησης, όπως είχαν αποφασιστεί για τις παραχωρήσεις των ετών 2020-2022.

Άπασες οι Δημοτικές παρατάξεις, λάβαμε υπόψιν μας και την εισήγηση της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Τήνου και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας, την οποία προσπαθούμε να προάγουμε και να θωρακίσουμε, και συνεκτιμήσαμε παράλληλα την τρέχουσα ενεργειακή κρίση, τις πληθωριστικές πιέσεις στις τιμές των πρώτων υλών και των προϊόντων, την ανάγκη ενίσχυσης και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος στο νησί μας, που περνά και μέσα από την λειτουργία των beach-bars και την προστασία της τοπικής επιχειρηματικότητας και των δημιουργούμενων θέσεων εργασίας. Για τους λόγους αυτούς αποφασίσαμε δημοκρατικά και ομόφωνα τη λελογισμένη οριζόντια αύξηση ποσοστού 30% σε όλες τις τιμές εκκίνησης παραχώρησης αιγιαλού, το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των δημοτικών και δημοσίων εσόδων, χωρίς όμως να εξουθενώνει οικονομικά τον αντίστοιχο επαγγελματικό κλάδο με κίνδυνο να καταστραφούν ολοκληρωτικά πολλές επιχειρήσεις.

Ο Δήμαρχος Τήνου

Ιωάννης Σιώτος

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Πέτρος Μαρκουΐζος

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img