Διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου Τήνου

Το Δ.Σ. του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου θα ήθελε να εκφράσει την εντονότατη δυσαρέσκειά του για το πρωτοφανές γεγονός να διοργανωθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου γαμήλια δεξίωση την Κυριακή 22/5 και να χρησιμοποιηθούν εσωτερικοί χώροι αυτού για υπηρεσίες catering.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Σύμφωνα με την Δ4/804/16-12-1997, εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας ο χώρος ενός δημόσιου σχολείου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για εκδηλώσεις που έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και μόνο κατόπιν έγκρισης από τη σχολική επιτροπή, κάτι το οποίο δεν συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Γνωρίζοντας από καιρό ότι το τραπέζι θα γίνει στα Λουτρά, τόσο η διεύθυνση του σχολείου μας όσο και μέλη του συλλόγου ρώτησαν επανειλημμένως την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κα. Λουκρητία Άνδροβικ και μας διαβεβαίωσε ότι η δεξίωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του “Serviam Café”. Λίγες μέρες πριν τη δεξίωση η ίδια η κα. Λουκρητία Άνδροβικ ζήτησε από την Διευθύντρια του σχολείου τα κλειδιά με τη δικαιολογία ότι θέλει να το επισκεφτεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μαζί με εργάτες, για να επιδιορθωθούν τα παράθυρα.

Οι παρακάτω φωτογραφίες αποδεικνύουν το αντίθετο. Την επόμενη μέρα, ήτοι 23/5 μετά από διαμαρτυρίες μας, και την κατάθεση της Διευθύντριας στο Α.Τ ΤΗΝΟΥ η κα. Άνδροβικ ισχυρίζεται ότι ο προαύλιος χώρος ανήκει στην καθολική αρχιεπισκοπή και όχι στο Δήμο. H κα. Λουκρητία Άνδροβικ ισχυρίζεται ότι είχε ενημερώσει προφορικά τη διεύθυνση του σχολείου και τον Πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ότι ουδέποτε ζήτησε τα κλειδιά.

Όλα τα ανωτέρω τα διαψεύδουμε κατηγορηματικά.

1.Ποιος αποφάσισε να παραχωρηθούν εσωτερικοί χώροι του σχολείου τη στιγμή που δε συνεδρίασε ποτέ η σχολική επιτροπή;

  1. Γιατί δεν ενημερώθηκε γραπτά η Διεύθυνση του σχολείου ότι θα χρησιμοποιηθεί η αυλή του σχολείου;
  2. Από πότε οι αποφάσεις ενός δημόσιου φορέα κοινοποιούνται προφορικά (που ούτε αυτό έγινε);
  3. Αφού, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κα. Λουκρητίας Άδροβικ, ο χώρος της αυλής δεν ανήκει στο Δήμο γιατί κάθε φορά που θέλουμε να οργανώσουμε μία εκδήλωση απαιτεί να έχουμε την έγκριση της σχολικής επιτροπής; Αν ήθελε υποτεθεί ότι ο προαύλιος χώρος άνηκε στην Αρχιεπισκοπή και οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου στον Δήμο πως επιτρέπει ο Δήμος να λειτούργει ένα σχολείο χωρίς προαύλιο χώρο;
  4. Ποιος φρόντισε για την ασφάλεια των μικρών μαθητών που τη Δευτέρα το πρωί βρέθηκαν σε ένα προαύλιο γεμάτο αποτσίγαρα και άδεια μπουκάλια ποτών; Μήπως το παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού ή μήπως το σχολείο μας θεωρείται υποδεέστερο; Και αναρωτιόμαστε, θα συνέβαινε ποτέ αυτό σε ένα σχολείο της Χώρας;
  1. Γιατί σε προφορική συνομιλία τόσο με την Διεύθυνση όσο και με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων αρνήθηκε η κα. Ανδροβικ ότι θα γίνει ο γάμος στο προαύλιο του σχολείου. Αντίθετα τους διαβεβαίωσε ότι θα γίνει στο Serviam.
  2. Το πρωί της Δευτέρας η κεντρική είσοδος του πάνω ορόφου του σχολείου ήταν ανοιχτή και το φως στο διάδρομο αναμμένο. Ποιος θα ήταν υπεύθυνος σε περίπτωση κλοπής;
  3. Πως βρέθηκαν τα κλειδιά στα χέρια των διοργανωτών;

Για όλους του παραπάνω λόγους ζητάμε:

1.Την επίσημη τοποθέτηση του Δημάρχου για το συγκεκριμένο συμβάν.
2.Την απομάκρυνση της κα. Λουκρητίας Άνδροβικ από τη θέση της Προέδρου της σχολικής επιτροπής.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Δημ. Σχ. Εξωμβούργου

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter