Επιστολή διαμαρτυρίας από τον Περιστεριώνα Τήνου

Επιστολή προς την ΕΣΚ Κυκλάδων απέστειλε ο Περιστεριώνας Τήνου πριν από λίγα λεπτά, σχολιάζοντας την απόφαση της να ορίσει το F4 των Εφήβων στην Σαντορίνη στις 13-14 Ιουλίου 2020, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού, αφού δεν θα είναι αρκετές οι 10 ημέρες προπονήσεων στους αθλητές του.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον φίλαθλο κόσμο των Κυκλάδων για το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής του F4 των Εφήβων στη Σαντορίνη.

Το συμβούλιο της ΕΣΚΚ μας πληροφόρησε ότι σχεδιάζει τη διεξαγωγή του F4 των Εφήβων τον Ιούλιο του 2020 και μας ζήτησε να απαντήσουμε αν σκοπεύουμε να λάβουμε μέρος.

Απαντήσαμε θετικά με την προϋπόθεση ότι αυτό θα διεξαχθεί από τις 20 Ιουλίου και έπειτα ώστε να έχουν όλοι οι αθλητές το χρόνο που χρειάζεται για να επανέλθουν σε αγωνιστική δράση μειώνοντας όσο το δυνατόν τον κίνδυνο ενός τραυματισμού λόγω της πολύμηνης απουσίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοιού. Υπάρχουν παιδιά τα οποία είναι μαθητές της Γ΄Λυκείου και θα έχουν τελειώσει όλες τις σχολικές τους υποχρεώσεις (Πανελλήνιες, Ειδικά Μαθήματα, Αθλητικές Δοκιμασίες) στις 2 Ιουλίου και να θυμίσουμε ότι οι προπονήσεις σταμάτησαν για αυτά στις 11 Μαρτίου. Όπως μπορεί να αντιληφθεί κάθε γνώστης του αθλήματος όσο πιο αργά διεξαχθεί τόσο καλύτερα θα είναι για τη σωματική υγεία αυτών των παιδιών.

Παρόλα αυτά η ΕΣΚΚ έχει προαποφασίσει να ορίσει το F4 των Εφήβων στην Σαντορίνη στις 13-14 Ιουλίου 2020 με δικαιολογία τη διεξαγωγή της επόμενης φάσης στην Αθήνα στις 20-22 Ιουλίου.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν αν για την Ένωση είναι αρκετές οι 10 μέρες προπονήσεων;

Η ΕΣΚΚ είναι απλά ένας ακόλουθος των αποφάσεων της ΕΟΚ ή έχει λόγο και φωνή;

Διασφαλίζει την ισονομία μεταξύ όλων των ομάδων και των συμμετεχόντων;

Θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ή την υγεία των παιδιών;

Η απόφαση αυτή είναι απλά μία λανθασμένη κρίση ή κρύβει από πίσω μία άλλη σκοπιμότητα;

Όλα αυτά τα χρόνια στον Περιστεριώνα έχουμε αποδείξει με τις πράξεις και το ήθος μας ότι είμαστε υπέρμαχοι της ισονομίας και των ίσων ευκαιριών για όλους. Η αγάπη μας για το μπάσκετ είναι άρρηκτα δεμένη με την αγάπη μας για τα παιδιά. Η σχέση αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη και έτσι θα παραμείνει ακόμη και αν οι αποφάσεις των άλλων είναι διαφορετικές. Η υγεία των παιδιών και η ευθύνη απέναντι στους γονείς τους που μας τα εμπιστεύονται δε μπαίνει σε ζυγαριά. Είναι προτιμότερο να αποσυρθούμε από το F4 από τι να ρισκάρουμε με το ενδεχόμενο ενός σοβαρού τραυματισμού λόγω της χρονικής πίεσης που μας επιβάλλετε.

Καλούμε τον Πρόεδρο της ΕΣΚΚ και τα μέλη του Συμβουλίου με αίσθημα ευθύνης να θέσει ως πρώτο τους μέλημα την ισονομία για όλους τους αθλητές και την διασφάλιση της υγείας τους. Καλούμε όλα τα σωματεία της Καλαθόσφαιρας στις Κυκλάδες να συνταχθούν μαζί μας στον αγώνα για την άνοδο του μπάσκετ στις Κυκλάδες. Η μη συμμετοχή του Περιστεριώνα δε μικραίνει το σωματείο μας αλλά το κυκλαδίτικο μπάσκετ. Κανείς δεν θέλει πρωταθλητές στα χαρτιά ή πρωτάθλημα των λίγων. Ας κάνουμε όλοι μαζί τη διαφορά. Οι δύσκολες αποφάσεις χαρακτηρίζουν τους γενναίους σε αυτήν τη ζωή.

Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Μπουζαλάκος

Η Γεν.Γραμματέας
Βούλα Γραμματικοπούλου

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter