Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Δίκτυο Δημάρχων κατά των Ανεμογεννητριών – Πλήρη συμπαράσταση στον Δήμαρχο Τήνου

“Το Δίκτυο Δημάρχων εναντίον των ανεμογεννητριών στο πλευρό του Δημάρχου Τήνου Ιωάννη Σιώτου”.

Το Δίκτυο Δημάρχων εναντίον των ανεμογεννητριών συμπαρίσταται πλήρως στον Δήμαρχο Τήνου Ιωάννη Σιώτο (μέλος του Δικτύου) και τη Δημοτική Αρχή στον δίκαιο αγώνα που δίνουν για την προστασία του νησιού από την άναρχη και υπερμεγέθη εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Πιο συγκεκριμένα στις 11/12/2020 η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χορήγησε σε δύο μεταφορικές επιχειρήσεις που ενεργούν για λογαριασμό της “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ”, άδειες διέλευσης υπερμεγέθων και υπέρβαρων οχημάτων.

Οι άδειες αυτές είναι μη νόμιμες και ανίσχυρες λόγω παραβάσεως ουσιωδών τύπων της διαδικασίας κατά την οποία εκδόθηκαν, καθώς και για λόγους που ανάγονται στην έλλειψη νομίμων αιτιολογιών αυτών και σε παράβαση των εφαρμοστέων κανόνων δικαίου.

Ως εκ τούτου ζητάμε από την Περιφέρεια να ανακαλέσει τις παράνομες άδειες και να λάβει υπόψη της τα ομόφωνα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου της Τήνου που ελήφθησαν για τις επίμαχες διελεύσεις.

Ταυτόχρονα ζητάμε από την κεντρική διοίκηση να θέσει τέλος στις αποσπασματικές, ανορθολογικές και μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις που επιχειρούνται στους Δήμους μας, αγνοώντας ή και καταστρατηγώντας αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τις δημοτικές αρχές, τους φορείς και τους δημότες μας.

Τέλος ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, προκειμένου να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο, να ενεργήσουν για τη διεξαγωγή ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ Δήμων και κεντρικής διοίκησης, ώστε σε περιβάλλον διαφάνειας και δημοκρατίας να αναζητηθούν αξιόπιστες και τεκμηριωμένες
λύσεις.

Σε κάθε περίπτωση η κρίσιμη προϋπόθεση για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας είναι η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού ο οποίος θα συγκροτήσει μια δομημένη και ολοκληρωμένη εθνική ενεργειακή στρατηγική, σε συνεργασία με τους Δήμους.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ – ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Πέτρος Φιλίππου
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ Δημήτριος Λουκάς
ΑΓΡΑΦΩΝ Αλέξανδρος Καρδαμπίκης
ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ Παναγιώτης Νάνος
ΣΚΥΡΟΥ Νικόλαος Μαυρίκος
ΑΝΔΡΟΥ Δημήτριος Λοτσάρης
ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Ιωάννης Ταταράκης
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ Νικόλαος Κομηνέας
ΜΗΛΟΥ Εμμανουήλ Μικέλης
ΝΑΞΟΥ Δημήτριος Λιανός
ΠΑΡΟΥ Μάρκος Κωβαίος
ΣΙΚΙΝΟΥ Βασίλειος Μαράκης
ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ Ευθαλία Παπαδοπούλου
ΑΜΟΡΓΟΥ Ελευθέριος Καραΐσκος
ΜΕΤΕΩΡΩΝ Θεόδωρος Αλέκος
ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ Μιχαήλ Μιτζίκος
ΑΡΓΙΘΕΑΣ Ανδρέας Στεργίου
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Βασίλειος Τσιάκος
ΑΝΑΦΗΣ Ιάκωβος Ρούσσος
ΙΟΥ Γκίκας Γκίκας
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ Βλάσιος Τσιώτος
ΚΥΘΗΡΩΝ Ευστράτιος Χαρχαλάκης
ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ Γεώργιος Ψάθας
ΣΑΜΗΣ Γεράσιμος Μονιάς Νέτης
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ Νικόλαος Γαλατούμος
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Ηρακλής Τριχείλης

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -