Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Κοινή Δήλωση Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνου και Άννας Μαραβέλια για την φωτιά στο Κοσσίνι

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Kοινή δήλωση του Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και της Άννα Μαραβέλια, δημοτικής συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στο ίδιο έργο θεατές . 

Για ακόμη μία φορά, μία μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα στη χωματερή στο Κοσσίνι.  Για ακόμα μια αφορά, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η διαχείριση των απορριμμάτων από την σημερινή  Δημοτική Αρχή, αλλά και από τις προηγούμενες, γίνεται σε βάρος της  υγείας και των ζωών των κατοίκων, είναι καταστροφική για το περιβάλλον και για τη λαϊκή περιουσία.

Η σημερινή πυρκαγιά δεν είναι παρά ένα ακόμα επεισόδιο στο διαχρονικό έγκλημα που συντελείται στο Κοσσίνι και αποτελεί σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια ολόκληρου του νησιού, των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών, και επιβεβαιώνει τα όσα καταγγέλλουμε όλα αυτά τα χρόνια για τους κινδύνους που εγκυμονεί η ανεξέλεγκτη αυτή χωματερή .  

Η φωτιά στα σκουπίδια στο χώρο του δεματοποιητή, φέρνει για πολλοστή φορά στην επικαιρότητα τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, που εδώ και χρόνια υλοποιούν τις επικίνδυνες κατευθύνσεις της ΕΕ, όπως η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και η εμπορευματοποίηση των απορριμάτων,  και συντηρούν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη διαχείριση των απορριμμάτων, φορτώνοντας το κόστος στις πλάτες του λαού. Αυτοί ευθύνονται για την «τοξική» πολιτική, που έχει τραγικές συνέπειες για τον τηνιακό λαό και οι οποίες είναι ορατές σε καθεμία και καθέναν: μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, των χωραφιών, των βοσκοτόπων και της ατμόσφαιρας,  από τα εκλυόμενα δηλητηριώδη αέρια. Όλα αυτά δρουν εδώ και χρόνια σωρευτικά, με ανυπολόγιστες συνέπειες. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση επανειλημμένα έχει θέσει το ζήτημα στα δημοτικά συμβούλια τονίζοντας τη σοβαρότητα του και ζητώντας σύγκληση Δ.Σ. μόνο με αυτό το θέμα. Όμως η Δημοτική Αρχή πεισματικά αρνείται να φέρει προς συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Το ζήτημα της τραγικής και επικίνδυνης κατάστασης στο Κοσσίνι έχουν αναδείξει και οι Βουλευτές του ΚΚΕ με σχετική ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Ζητάμε να βρεθεί λύση εδώ και τώρα για την καθαριότητα, τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την ανακύκλωση. Να απομακρυνθεί άμεσα από το Κοσσίνι η χωματερή και να αρχίσει η αποκατάσταση της περιοχής. Να παρθούν, άμεσα, τα απαραίτητα μέτρα για τη μεταφορά αυτών των δεμάτων σε κατάλληλους ΧΥΤΥ να οργανωθεί , όπως προβλέπει ο νόμος ήδη από το 2001, η διαλογή στην πηγή με ευθύνη του κράτους, έτσι ώστε να μειωθεί ο όγκος των προς ταφή απορριμμάτων. Με ευθύνη του Δήμου να γίνουν επιστημονικές μελέτες για τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία και το περιβάλλον η απαράδεκτη διαχείριση απορριμμάτων όλων αυτών των χρόνων και να ενημερωθεί υπεύθυνα ο λαός του νησιού.

Τήνος, 08-08-2023

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img