Δήμαρχος Τήνου – «Χαίρε Τήνος τιμημένη»

Ο εορτασμός  της  Εύρεσης της Ιερής Εικόνας της Παναγίας μας αποτελεί την πιο ατμοσφαιρική γιορτή του νησιού μας και ορόσημο για την Τήνο και την Ορθοδοξία.  Η ματαίωση της παραδοσιακής λαμπαδηφορίας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποβαθμίσει τη σημασία της.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας μόνο ο ιερός μας κλήρος και λίγοι πιστοί θα μπορέσουν να αποδώσουν τις οφειλόμενες τιμές στην Παναγία Μητέρα μας στον Οίκο Της και σε όλους τους ενοριακούς ναούς του νησιού μας. Οι περισσότεροι  θα την γιορτάσουμε στις ψυχές μας. Κάθε ψυχή θα γίνει κι ένα «φαναράκι» και θα ψάλει για μια ακόμη φορά το «Χαίρε Τήνος τιμημένη…».

Στο πλαίσιο αυτό σας καλώ, να στολίσουμε  και να λάμψουμε τα μπαλκόνια στα σπίτια μας με τα παραδοσιακά φαναράκια και να αναβιώσουμε όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  το  παραδοσιακό έθιμο.

Τιμούμε και γιορτάζουμε τη μεγάλη Επέτειο με την επισημότητα που της αρμόζει, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στην Πανάχραντο Μητέρα μας και με δέος Της ζητάμε να ακούσει τις προσευχές μας και να μας απαλλάξει από τη φοβερή δοκιμασία που ζούμε και με τη θεία Χάρι Της, του χρόνου να βρεθούμε όλοι μαζί ευγνώμονες κάτω απ’ τ’ αψηλό καμπαναριό Της.

«Χαίρε Τήνος»

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter