Ψάλλοντας το “Χαίρε Τήνος Τιμημένη” και στολίζοντας με τα παραδοσιακά φαναράκια τα μπαλκόνια των σπιτιών μας με την πίστη ότι η Παναγία-Μητέρα μας θα προστατεύει το νησί μας, και με την ελπίδα του χρόνου να μπορέσουμε να εορτάσουμε όλοι μαζί.
Δήμαρχος Τήνου

Για άλλη μια φορά καλούμαστε να γιορτάσουμε με κατάνυξη και ιερή συγκίνηση την Εύρεση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας μας. Το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά η παραδοσιακή λαμπαδηδρομία, δεν αλλάζει σε τίποτα τον μυσταγωγικό χαρακτήρα του εορτασμού.
Ο Ιερός μας Κλήρος και όσοι πιστοί προβλέπεται, θα μπορέσουν να τιμήσουν την Παναγία μας στους ναούς του νησιού και οι περισσότεροι θα ψάλλουμε “Χαίρε Τήνος Τιμημένη” και θα στολίσουμε με τα παραδοσιακά φαναράκια τα μπαλκόνια των σπιτιών μας, με την πίστη ότι η Παναγία-Μητέρα μας θα προστατεύει το νησί μας, και με την ελπίδα του χρόνου να μπορέσουμε να εορτάσουμε όλοι μαζί.