Δήμαρχος Τήνου «Το πρώην Δημοτικό Σχολείο Τριποτάμου έδρα του Tinos Food Paths»

Με ανάρτηση του ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος αναφέρει ότι το Tinos Food Paths αποκτά έδρα το πρώην Δημοτικό Σχολείο Τριποτάμου. Αναφέρει στην ανάρτηση του:

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Μία από τις πιο ξεχωριστές και εμβληματικές δράσεις που πραγματοποιούνται στο νησί μας είναι το Tinos Food Paths. Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να δανειστώ τα λόγια των ίδιων των ιδρυτών: «…Ο γαστρονομικός μας πολιτισμός βρίσκεται παντού. Στη θάλασσα και στα χωράφια μας. Στα σπίτια μας και στις αυλές. Στα κατώγια. Στα κελάρια. Στα αγαθά που κρατάνε στα χέρια τους και στην ψυχή τους οι άνθρωποι του τόπου αυτού.

Με αυτή την σκέψη και διάθεση δημιουργήθηκε το ΤINOS FOOD PATHS. Μια δράση που γεννήθηκε το 2015 και που ονειρευόμαστε ότι θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να εμπλουτίζεται.

Tο Tinos Food Paths, η γιορτή της δεύτερης εβδομάδας του Μαΐου, η καρδιά στην καρδιά του νησιού μας. Ο σπόρος που γεννήθηκε και ρίζωσε μέσα μας, στα Σπίτια και στις Αυλές, στα Κατώγια και στα Κελάρια, στη Θάλασσα και στα Χωράφια. Τον ποτίζουμε να παραμένει ζωντανός».

Και οφείλουμε όλοι και πρώτη απ’ όλους η Δημοτική Αρχή να τον ποτίσουμε για να παραμείνει ζωντανός, να καρποφορήσει και να ανθίσει ακόμα περισσότερο. Στο πλαίσιο αυτό εισηγήθηκα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο να παραχωρηθεί δωρεάν η χρήση του πρώην Δημοτικού Σχολείου Τριποτάμου για να καταστεί έδρα της δράσης αυτής κι ευχαριστώ τους συγχωριανούς μου, τον Κάρολο Μέγκουλα, την Πρόεδρο και το ΔΣ του Συλλόγου που αγκάλιασαν και στήριξαν αυτή την ιδέα.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter