Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Δημοτικό Σχολείο Πύργου Τήνου – 28η Οκτωβρίου 1940

Τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 συζητήσαμε με τους μαθητές μας για τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν την πατρίδα και την ελευθερία μας, είδαμε σχετικά βίντεο και αφιερώματα, φτιάξαμε ζωγραφιές και κατασκευές.

Συζητήσαμε για τον πίνακα ζωγραφικής «Το παιδί με το περιστέρι» του Pablo Picasso, τον οποίο οι μικροί μαθητές μας ζωγράφισαν και οι μεγαλύτεροι έκαναν αντιγραφή πίνακα με τον δικό τους τρόπο. Οι μικροί μαθητές μας μίλησαν για τις γυναίκες ηρωίδες του 1940 και τον πολύ σημαντικό ρόλο τους στον αγώνα, τις οποίες έπειτα ζωγράφισαν. Επιπλέον, συζητήσαμε για το πολεμικό πλοίο «Έλλη», το οποίο τορπιλίστηκε στην Τήνο, το νησί μας και έχει ιδιαίτερο συμβολισμό.

Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Πύργου Τήνου έκαναν παρέλαση στα σοκάκια του χωριού του Πύργου, πέρασαν από την κεντρική πλατεία του χωριού και έφτασαν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου όπου παρακολούθησαν τη λειτουργία της εκκλησίας. Έπειτα, παρέλασαν μέχρι την πλατεία απέναντι από την κεντρική είσοδο του χωριού, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή με ποιήματα και τραγούδια για την 28η Οκτωβρίου

ΠΗΓΗ: www.blogs.sch.gr/dimpyrtn/28i-oktovrioy-1940/

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -