Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου – Ψήφισμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Εισήγηση του κ. Δημάρχου επικεφαλής της παράταξης “ΤΗΝΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ”: Σχέδιο ψηφίσματος:
Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι η πλευρά της ειρήνης. Πάντα θα είμαστε απέναντι από κάθε πόλεμο. Σήμερα είμαστε με τον λαό της Ουκρανίας θαυμάζοντας την ηρωική αντίστασή του και καταδικάζοντας απερίφραστα τη ρωσική επίθεση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου επιβεβαιώνει με ψήφισμά του την πίστη του στις αρχές της ειρήνης, της δημοκρατίας, του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απαιτεί τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών, σημειώνοντας πως όλα αυτά που διαδραματίζονται παραπέμπουν στην τραγωδία της Κύπρου.
Εισήγηση του κ. Παναγιώτη Κροντηρά επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ”: Σχέδιο ψηφίσματος:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή ης Ρωσίας στην Ουκρανία και την πρόκληση ανθρωπιστική κρίσης . Τάσσεται υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών και της επίλυσης των διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου.
Εισήγηση της κ. Άννα Μαραβέλια επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ” ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ “: Σχέδιο ψηφίσματος:
Το δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το εύφλεκτο υλικό, που οδήγησε στην ανάφλεξη με τη ρώσικη εισβολή, συσσωρευόταν εδώ και χρόνια στην περιοχή! Η σύγκρουση είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία!

Αυτές οι αντιπαραθέσεις για τα μερίδια των αγορών, τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας και τις σφαίρες επιρροής έχουν καταστροφικές επιπτώσεις για όλους τους λαούς στην περιοχή. Τα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ για περικύκλωση της Ρωσίας, η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες περιοχές, η συγκέντρωση μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων αποτέλεσαν όλα στοιχεία στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, Καλλιεργείται παράλληλα το εθνικιστικό μίσος ανάμεσα στους λαούς για να κρυφτούν οι πραγματικές αιτίες της σύγκρουσης και να στρατευτούν οι λαοί κάτω από τα συμφέροντα των ΗΠΑ ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μία και Ρωσίας από την άλλη! Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν!
Το συμφέρον του ελληνικού λαού, των λαών συνολικά, είναι στη δική τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι να διαλέξουν ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, η Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σούδα, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό ορμητήριο, αλλά και σε μαγνήτη αντιποίνων, όπως έχει ομολογήσει η Ρωσία.
Πληρώσαμε πολλά για τους NATOικούς εξοπλισμούς, πληρώνουμε πολλά με την ακρίβεια στα ύψη, την ενεργειακή φτώχεια να πνίγει τον λαό μας. Ως εδώ!
Συντασσόμαστε με τις διεκδικήσεις των μαζικών φορέων και πανελλαδικά:
• Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Καμία εμπλοκή- καμία συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!
• Να μη χρησιμοποιηθεί καμιά ευρωατλαντική υποδομή από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία!
• Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.
• Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!
Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ – ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» κ. Ευάγγελος Μπακτής τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος της δημοτικής παράταξης «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».
Στη συνέχεια ο κ Δήμαρχος πρότεινε για την ενοποίηση ως ταυτοσήμων των ψηφισμάτων της δημοτικής αρχής και της μείζονος μειοψηφίας και κάλεσε το συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Tο Δημοτικό Συμβούλιο μετά διαλογική συζήτηση, αφού έλαβε υπόψη του τα ανωτέρω, τις σχετικές διατάξεις, τις τοποθετήσεις και παρατηρήσεις των Δημοτικών Συμβούλων όπως εμφανίζονται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης και την σύμφωνη γνώμη του κ. Δημάρχου

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Την έκδοση του κατωτέρω ψηφίσματος:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι η πλευρά της ειρήνης. Πάντα θα είμαστε απέναντι από κάθε πόλεμο. Σήμερα είμαστε με τον λαό της Ουκρανίας θαυμάζοντας την ηρωική αντίστασή του και καταδικάζοντας απερίφραστα τη Ρωσική επίθεση και την πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης .

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου επιβεβαιώνει με ψήφισμά του την πίστη του στις αρχές της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απαιτεί τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών, σημειώνοντας πως όλα αυτά που διαδραματίζονται παραπέμπουν στην τραγωδία της Κύπρου.

Mειοψηφούντων των Δημοτικών Συμβούλων κας Άννας Μαραβέλια η οποία ψήφισε το ψήφισμα που κατέθεσε και του κ. Ευάγγελου Μπακτή ο οποίος τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος της κ. Μαραβέλιας

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -