Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Τήνου – Αποτίμηση θερινής σεζόν

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Το καλοκαίρι του 2022 τελείωσε. Η θερινή σεζόν σιγά σιγά οδεύει προς το τέλος της. Για το μεγαλύτερο μέρος του νησιού έχει ήδη τελειώσει. Για την πόλη και για ελάχιστα χωριά του νησιού επιμηκύνεται λόγω των Σαββατοκύριακων, τα οποία θυμίζουν στο πλήθος του κόσμου περασμένες εποχές, όπου τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου είναι από τα καλύτερα της σεζόν.
Για τις προσδοκίες που είχαμε όλοι από αυτό το καλοκαίρι έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενο δελτίο τύπου του Συλλόγου. Σύμφωνα με όλα αυτά που ακούγονταν, όλοι περιμέναμε πάρα πολύ κόσμο, μεγάλη αγοραστική κίνηση, μεγάλο τζίρο.

Η πραγματικότητα είναι ότι κόσμος υπήρξε πολύς, όχι όμως αυτό που προσδοκούσαμε και με πολύ μικρή αγοραστική δύναμη, με αποτέλεσμα ο τζίρος των καταστημάτων, ειδικά των εμπορικών, να έχει πτώση γύρω στο 20 με 30 %.

Το ποσοστό της πτώσης τζίρου που σας αναφέρουμε είναι αυτό που μας δήλωσαν τα μέλη μας, όταν το Δ.Σ. του Συλλόγου τα επισκεφθήκαμε (περίπου το 80% των μελών), όπως κάθε χρόνο στα μέσα Σεπτέμβρη, κυρίως για την αποτίμηση της σεζόν αλλά και για την είσπραξη της ετήσιας συνδρομής.
Αν αναλογιστούμε ότι το Σύλλογο απαρτίζουν επιχειρήσεις σχεδόν από όλους τους κλάδους (εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες, είδη τροφίμων, χονδρικό εμπόριο, τεχνίτες κ.α.), καταλαβαίνουμε ότι το ποσοστό που αναφέρουμε είναι σφαιρικό και αφορά σε πολλούς κλάδους πλην εξαιρέσεων.

Όσο σκληρό και αν ακούγεται, αυτό είναι το αποτέλεσμα του φετινού καλοκαιριού. Και όλες αυτές οι βιαστικές δηλώσεις για αύξηση των αφίξεων και του τζίρου, δυστυχώς καταρρίπτονται εκ του χειροπιαστού αποτελέσματος.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -