Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Τήνου – Διαμαρτυρία για τα Self Test

Μία τραγελαφική ανακοίνωση εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία αναφέρει ότι :

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

«Από αύριο Δευτέρα 10 Μαΐου 2021  και μέχρι να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους 8 κλάδους που εμπίπτουν  στην σχετική ΚΥΑ Β’ 1588/18.4.2021 (Δ1α/Γ.Π.οικ.24525/18.4.2021)  (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών, θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), υποχρεωτικά, δύο φορές την εβδομάδα.

Η προμήθεια των self test θα γίνεται ως εξής: το ένα εξ αυτών θα παρέχεται από τον εργοδότη και θα καλύπτεται με δική του δαπάνη, ενώ το δεύτερο θα χορηγείται, δωρεάν, από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Tα self-test που θα παρέχονται από τον εργοδότη θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από αύριο Δευτέρα 10 Μαΐου, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα self-test από την Πέμπτη, 13 Μαΐου.»

Μετά από αυτή την ανακοίνωση, ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου αντέδρασε άμεσα και απέστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό της χώρας με κοινοποίηση στον Υπουργό Εργασίας, στο Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, στους Βουλευτές των Κυκλάδων, στην Ε.Σ.Ε.Ε., στην Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α. και στο Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Σας παραθέτουμε το έγγραφο

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΤΗΝΟΥ                              Τήνος 12 / 05 / 2021                                                                       ΔΡΟΣΟΥ Ν. ΔΡΟΣΟΥ / ΤΗΝΟΣ / Τ.Κ.84200                         
Αρ.  Πρωτ. 27
ΤΗΛ: 2283029126
FAX: 2283029127
E- MAIL: estinou@yahoo.gr                                         

ΠΡΟΣ
Πρωθυπουργό  κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 
Υπουργό  Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη
Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη
Βουλευτές  Κυκλάδων

κ. Φίλιππο Φόρτωμα
κ. Αικατερίνη Μονογυιού
κ. Νικόλαο Συρμαλένιο

ΕΣΣΕ
Πρόεδρο κ. Γεώργιο Καρανίκα

Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α.
Πρόεδρο κ. Παύλο Πολιτάκη

  • Επιμελητήριο Κυκλάδων
    Πρόεδρο κ. Ιωάννη Ρούσσο

ΘΕΜΑ : Self Test επί πληρωμή

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ ,

τα μέλη του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την οποία υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να αγοράζουν το ένα από τα δύο self test που θα κάνουν οι εργαζόμενοί τους την εβδομάδα, απευθυνόμαστε σε εσάς καθώς θεωρούμε ότι το κράτος πρέπει να μας τα παρέχει δωρεάν αφού μας υποχρεώνει να τα κάνουμε.

Νιώθουμε μεγάλη αγανάκτηση για το μέτρο αυτό μετά από ένα χρόνο οικονομικής καταστροφής και εξαθλίωσης των επιχειρήσεων, αφού είμαστε από τους Εμπορικούς Συλλόγους που ζητάμε συνεχώς την τήρηση των όλων μέτρων που έχουν παρθεί για την καταπολέμηση της πανδημίας, τηρούμε ως τοπική αγορά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις επιχειρήσεις μας, ξοδεύουμε μεγάλα ποσά για τα υγειονομικά υλικά (μάσκες , αντισηπτικά) και είμαστε υπέρ των self test και φυσικά των εμβολίων, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα στην κανονικότητά μας,    

            Παρακαλούμε για την αναθεώρηση αυτής της απόφασης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΜΕΚΗΣ                                                             ΛΟΥΚΙΑ ΚΟΛΛΑΡΟΥ

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter