Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Τήνου: «Κύριοι … είστε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ!!!»

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Διανύοντας ένα καλοκαίρι όπου όλες οι προσδοκίες που υπήρχαν γι’ αυτό έχουν γκρεμιστεί και φτάνοντας στα μέσα Αυγούστου, μία ανάσα από το ζενίθ της τουριστικής σεζόν, το Δεκαπενταύγουστο, τι έχουμε να προσμετράμε ως επιχειρηματίες της Τήνου και πολίτες ;;

 1. Πολύς κόσμος, ομολογουμένως. Ναι, αλλά . . . λιγότερος από το πολύ κοντινό 2021. Ας μην μπούμε καν στη διαδικασία να το συγκρίνουμε με το 2019.
 2. Πολύς κόσμος, το νησί βουλιάζει. Ναι, αλλά . . . με σχεδόν μηδενική αγοραστική δύναμη και σε μία συρρικνωμένη σεζόν 45 – 50 ημερών.
 3. Τα χωριά της Τήνου, που πέρυσι αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν τον όγκο των επισκεπτών, τώρα παλεύουν να γεμίσουν τα μαγαζιά τους ολοκληρωτικά έστω μία φορά.
 4. Τα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους ανοίγουν και κλείνουν με ελάχιστο τζίρο.
 5. Επιχειρήσεις προσέλαβαν προσωπικό σύμφωνα με τον όγκο δουλειάς του 2021, στηριζόμενοι στα ευοίωνα και ελπιδοφόρα προγνωστικά και βρέθηκαν εξ’ απροόπτου να εξυπηρετούν ελάχιστους πελάτες και να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τα πάγια έξοδα και
 6. Το κερασάκι στην τούρτα του περίεργου αυτού καλοκαιριού οι φήμες, τα λόγια και δυστυχώς τα αδιάσειστα στοιχεία για τον χειμώνα που έρχεται, που τον παρουσιάζουν ως τον πιο δύσκολο των τελευταίων χρόνων παγκοσμίως, με την ενεργειακή και την οικονομική κρίση να δίνει τη χαριστική βολή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Όλα τα παραπάνω είναι λίγο ή πολύ οι καταστάσεις που επικρατούν σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στις τουριστικές περιοχές.

Οι επιχειρηματίες της Τήνου όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα κακώς κείμενα της τοπικής αγοράς, τα οποία όχι μόνο δεν καταπολεμούνται όπως θα έπρεπε, αντιθέτως τους δίνεται η δυνατότητα – ευκαιρία να θεριέψουν και να πνίξουν – καταδικάσουν πολλές νόμιμεςδραστηριότητες.

Τι εννοούμε ;;

 1. Καταστήματα δραστηριοποιούνται, λειτουργούν και εκμεταλλεύονται, κοινόχρηστους χώρους είτε χωρίς την απαιτούμενη άδεια από τον Δήμο είτε χρησιμοποιώντας περισσότερα μέτρα απ’ ό,τι δικαιούνται. Το λυπηρό είναι ότι γίνονται εις γνώση του Δήμου Τήνου, τόσο του Δημάρχου κ. Γιάννη Σιώτου, τόσο της Αντιδημάρχου υπεύθυνης για τη λειτουργία των καταστημάτων κ. Λουκρητίας Άνδροβικ, όσο και των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών του Δήμου, εις βάρος όλων,
 2. Καταστήματα προσφέρουν, πωλούν και σερβίρουν προϊόντα, που δεν επιτρέπονται από την άδεια λειτουργίας τους εις βάρος όλων.
 3. Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ανοίγουν – κλείνουν, δυναμώνουν – χαμηλώνουν τη μουσική σε εξωτερικούς χώρους μέχρι ό,τι ώρα τους εξυπηρετεί είτε έχουν άδεια είτε όχι, σε όποια ντεσιμπέλ τους κάνει κέφι, εις βάρος όλων.
 4. Συναντήσεις άκαρπες με το Δήμαρχο Τήνου, έγγραφα, καταγγελίες, δελτία τύπου των ενωμένων επαγγελματικών συλλόγων του νησιού μας (Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου, Ένωση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Τήνου, Σύλλογος Επιχειρηματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου και Σύλλογος Επαγγελματιών και Εμπόρων Πύργου Πανόρμου) σε αυτό τον κοινό αγώνα υγιούς ανάπτυξης της Τήνου, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες όλης αυτής της ασυδοσίας, εις βάρος όλων.
 5. Επανειλημμένες συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου του Συλλόγου μας με την Αντιδήμαρχο υπεύθυνη για τα καταστήματα ώστε να βρεθούν λύσεις που έπεσαν στο κενό.
 6. Έγγραφα προς το Δήμο Τήνου, προς το Δήμαρχο, προς την Αντιδήμαρχο υπεύθυνη για τα καταστήματα για όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί δεν φτάνουν ποτέ, δεν πρωτοκολλούνται και επομένως πώς να ενεργήσουν και οι αρμόδιοι φορείς χωρίς να ενημερωθούν ;; Για κάτι που σίγουρα έχουν αντιληφθεί εξ’ ιδίαν, αλλά για να κάνουν τη δουλειά τους πρέπει να έχουν καταγγελία και κάποιον να βάλουν μπροστά, εις βάρος όλων.
 1. Τα συμπεράσματά μας :
 2. Η μόνη έγνοια του Δήμου Τήνου είναι η σύσταση επιτροπών και η συνειδητή απραξία τους. Σε τι χρησιμεύει η επιτροπή ελέγχου κοινοχρήστων χώρων, το συνεργείο για την αφαίρεση κάθε είδους αντικειμένων μετά από διαπιστωμένη αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου, η επιτροπή για τη δημιουργία της κανονιστικής για τη μουσική των καταστημάτων κ.ο.κ., όταν κανείς δεν κάνει αυτό που του επιβάλλει η αρμοδιότητά του ;;;
 3. Με τη στάση τους οι υπηρεσίες του Δήμου Τήνου νομιμοποιούν την παρανομία και ποινικοποιούν τη νομιμότητα.
 4. Ο Δήμος Τήνου δεν μπορεί ή μάλλον δεν θέλει μία υγιή τοπική αγορά ;; Δεν έχει το σθένος να αντιμετωπίσει τα κακώς κείμενα και να τα ξεριζώσει από τη ρίζα τους.
 • Τελικό συμπέρασμα :
  Δυστυχώς, Κύριοι της Δημοτικής Αρχής και των αρμόδιων υπηρεσιών είστε το απόλυτο παράδειγμα για την τακτική – πολιτική του στρουθοκαμηλισμού (συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από ηθελημένη ή προσποιητή άγνοια κινδύνου), διότι παρόλο τις συνεχείς κρούσεις και τη διατύπωση των προβλημάτων για το τι επικραλεί στην τοπική αγορά, δεν ορθώσατε ανάστημα και δεν σταθήκατε αρωγοί στους επιχειρηματίες της Τήνου.
spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img