Ευχαριστήριο Κάριτας Τήνου προς τον Αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο

Ευχαριστήριο ποιμαντορικής διακονίας Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου Πρίντεζη

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Ήταν Ιούλιος του 1993 όταν σ’ αυτόν εδώ το Μητροπολιτικό Ναό Σεβασμιότατε Νικόλαε χειροτονηθήκατε Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου, Άνδρου Μυκόνου και λάβατε τη σκυτάλη από τον προκάτοχό σας Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη Περρή για να ποιμάνετε αυτή τη τοπική εκκλησιά.

Η φυσική σας οικογένεια, φίλοι και ενορίτες σας από τη Σύρο και όλοι εμείς, το νέο σας ποίμνιο, ήμασταν εδώ γύρω από την Αγία Τράπεζα και γύρω από εσάς για να δοξάσουμε τον Κύριο γι΄ αυτό το γεγονός, να σας καλωσορίσουμε και να προσευχηθούμε ώστε γόνιμα και αδελφικά να πορευθούμε μαζί στην οδό του Ιησού Χριστού, Αρχιποιμένα όλων και Κεφαλή της Εκκλησίας.

Το Μάρτιο του 2021 κοιτάζοντας προς τα πίσω αυτή τη πορεία που μαζί διανύσαμε, ευχαριστούμε τον Θεό για όσα μοιραστήκαμε, για όσα μας προσφέρατε αυτά τα χρόνια ως πνευματικός Πατέρας, για τη προσευχή σας αλλά και για το έργο – πνευματικό και υλικό – που παράχθηκε από τον κόπο και τις ενέργειές σας.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας μας καλείστε να παραδώσετε αυτή την ευθύνη σε ένα νεότερο Ιερέα που θα χειροτονηθεί σύντομα Αρχιεπίσκοπος, ώστε να σας διαδεχτεί και να προσφέρει και εκείνος τη δική του θυσία προς όφελος των πιστών της Τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και της κοινωνίας που ζούμε, όπως εσείς πράξατε επάξια σύμφωνα με τις ανάγκες που παρουσιάστηκαν και τα ταλέντα σας.
Εμείς, το συμβούλιο της Κάριτας Νάξου – Τήνου, στο πρόσωπο και όλων των εθελοντών της θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία, τη συμπαράσταση, την ηθική και πνευματική στήριξη σε ό,τι χρειαστήκαμε αλλά και τη θετική ανταπόκριση στα αιτήματά μας για τη βελτίωση του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Οπωσδήποτε καμιά πορεία δεν είναι μόνο και συνεχώς ανθόσπαρτη, οι δυσκολίες είναι μέρος της ζωής, μας δοκιμάζουν και μας σμιλεύουν όπως συμβαίνει με τα μέταλλα στο καμίνι του σιδηρουργού.

Παραμένουμε με βαθιά την πεποίθηση ότι ο Κύριος έμεινε μαζί μας συνεχώς όλα αυτά τα χρόνια, ήταν δίπλα μας ακόμα και στο βαθύ σκοτάδι, η πρόνοιά του καθοδήγησε τα βήματά μας και με τη διαμεσολάβησή του πραγματοποιήθηκε κάθε αγαθό έργο.
Υπό αυτό το πρίσμα κρατάμε ως κληρονομιά τις θετικές αναμνήσεις από τη διακονία σας στην Τοπική μας Εκκλησία και το ίδιο ελπίζουμε και εσείς από εμάς.

Για όσο επιθυμείτε να παραμένετε κοντά μας, η συμβουλή και η γνώμη σας μας είναι πολύτιμες και αν ο Θεός επιτρέψει την ολοκλήρωση της προσπάθειας που έχουμε ως τοπική Κάριτας ξεκινήσει στα Λουτρά στην «πρώην Μονή & Σχολή Ουρσουλινών» θα ήταν τιμή μας να παραβρίσκεστε στα εγκαίνιά της.

Να έχετε υγεία και ο Κύριος να μένει μαζί σας

Αντώνης Δελατόλας
Γιάννης Ψάλτης
Λαμπρινή Απέργη
Αιμιλία Παλαμάρη
Στέλλα Φωσκόλου
Χρήστος Φιοράντης
Μάρω Δαβερώνη

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter