Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο σχολείο του Σμαρδακιτου Τήνου

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Το Σάββατο 26/8/2023 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του χώρου όπου φιλοξενούσε το πρώην Δημοτικό Σχολείο Σμαρδακίτου.

Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1951 και αποτελούσε τον χώρο όπου τα παιδιά του Σμαρδακίτου φοιτούσαν έως κ την τελευταία τάξη του Δημοτικού μέχρι το 1987 όπου και σταμάτησε την λειτουργία του.

Έκτοτε το κτίριο έριμωσε και το πέρασμα των χρόνων αφίσε τα σημάδια πάνω του. Προβλήματα τόσο στην όψη όσο και στατικότητας έμοιαζαν βουνό και η μοίρα του κτιρίου έμοιαζε να το οδηγεί στην καταστροφή του.

Οι κάτοικοι του χωριού πάντα θυμόταν με χαμόγελο και νοσταλγία τις στιγμές από τα μαθητικά τους χρόνια και μαράζοναν βλέποντας την εικόνα που είχε μέχρι πρότινος το Σχολείο τους.

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Σμαρδακίτου αποφάσισε να αναλάβει δράση και να αποκαταστήσει την χαμένη αίγλη του χώρου. Έτσι λοιπόν το 2018 ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου με σκοπό να μπορέσει να είναι και πάλι λειτουργικό και επισκέψιμο.

Ο Σύλλογος Σμαρδακίτου ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια και βοήθησαν στην ολοκλήρωση των εργασιών. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν προς τον Ιάκωβο Δελλατόλα ο οποίος όπως αναφέρθηκε ήταν αυτός που παρότρυνε και στήριξε τον Σύλλογο καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών, τον Αντώνιο Ξενόπουλο ο οποίος από τον Απρίλιο του 2023 ανέλαβε με προσωπικά του έξοδα την αποπεράτωση όλων των εργασιών των εσωτερικών χώρων, την οικογένεια του Ιωάννη Δαβερώνη οι οποίοι πήραν την πρωτοβουλία την δύσκολη στιγμή της απώλειας του αγαπημένου τους προσώπου να συγκεντρωθούν χρήματα αντί στεφάνων υπέρ της ολοκλήρωσης των εξωτερικών χώρων του σχολείου και τέλος προς τον Δήμο Τήνου ο οποίος παραχώρησε μέρος των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν καθώς και το δικαίωμα χρήσης του κτιρίου στον Σύλλογο.

Ταυτόχρονα, τιμήθηκαν η 1η και η τελευταία δασκάλα που πέρασαν από το Σχολείου κα. Ορσαλία Κρητικού και κα. Γωγώ Σανταμούρη αντίστοιχα, οι οποίες μάλιστα μοιράστηκαν με τους παρευρισκομένους προσωπικές τους ιστορίες από τα χρόνια που διετέλεσαν εκπαιδευτικοί στο Σχολείο Σμαρδακίτου. Μάλιστα, οι 2 τους έκοψαν συμβολικά την κορδέλα των εγκαινίων με την ευχή η πόρτα του σχολείου να μην ξανακλείσει ποτέ.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής εγκαινίων οι περευρισκόμενοι μπόρεσαν να δουν διάφορα εκθέματα από το αρχείο του Σχολείου και του Συλλόγου.

Στόχος του Συλλόγου είναι να χρησιμοποιηθεί ο συγκεκριμένος πολυχώρος φιλοξενώντας διαφόρων ειδών εκδηλώσεις μα κυρίως φιλοδοξεί να στεγάσει με αξιοπρέπεια την ιστορία του χωριού και να συνεχίσει το ταξίδι του στον χρόνο.

Ήταν μια βραδιά η οποία προσέφερε πολλές έντονες στιγμές συγκίνησης και χαράς. Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Σμαρδακίτου ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην τελετή εγκαινίων και γιόρτασαν μαζί τους μια ιστορική στιγμή, την έναρξη της νέας εποχής του Σχολείου!

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img