Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εικαστική εγκατάσταση στο χωριό Ισμαήλ Τήνου

Σάββατο 14.5.2022

Vallasion, Χωριο Ισμαήλ

Παρουσιαση της εικαστικής εγκατάστασης της Μάρως Φασουλή 

Το ερχόμενο Σάββατο και ώρα 18.00 σας καλούμε σε μια ιδιαίτερη εξόρμηση προς την Έξω Μεριά, και συγκεκριμένα στο εγκαταλελειμμένο χωριό Ισμαήλ, όπου είναι το ερευνητικό πεδίο της Τήνιακής εικαστικού Μάρως Φασουλή.

Η εικαστικός Μάρω Φασουλή, στο πλαίσιο του residency “Four plus one elements” του Κοινωνω The Tinos Gathering, μελετά το εγκαταλελειμμένο χωριό της Τήνου Ισμαήλ, δίνοντας έμφαση στους παραδοσιακούς τρόπους δόμησης, στο πέτρωμα και στην τοιχοποιία της περιοχής. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική ερευνάται ως το αντρικό πεδίο εργασίας, ενώ η υφαντική ως το γυναικείο πεδίο εργασίας: το ένα δημιουργεί εξωτερικό προστατευτικό κέλυφος, ενώ το άλλο εμπεριέχεται σε αυτό. 

Μία αγροτική κατοικία μετατρέπεται από ερείπιο σε ένα ανοιχτό σύστημα, όπου ο διαχωρισμός των ορίων μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού, αντρικού και γυναικείου υποχωρούν αντιστρέφοντας τις θέσεις τους. 

Ο τοίχος-υφαντό εκθέτει το εσωτερικό ενός χώρου που πλέον είναι ανενεργός, προστατεύοντας το κτίσμα ως ένα παράδοξο αμυντικό σύστημα και αποκαλύπτοντας παράλληλα τις ενέργειες που χρειάστηκαν για την κατασκευή του. 

Αυτό που δεν οφείλει να είναι δημόσια ορατό, βρίσκεται πλέον σε κοινή θέα επιτείνοντας την αμηχανία απέναντι στην ασφάλεια του ορίου μέσω μιας παραδοξότητας. 

Η εγκατάσταση θα παρουσιαστεί στην Τήνο στο χωριό Ισμαήλ

το Σάββατο 14 Μαΐου στις 18:00

Μελέτη/υλοποίηση: Μάρω Φασουλή  

Καταγραφή / βοηθός: ο εικαστικός Κωνσταντίνος Κοϊνός

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του residency μπορείτε να βλέπετε στο site kinono.gr καθώς και στα social media @kinono the tinos gathering

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -