Το πρόγραμμα «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.» στην Τήνο

Στην Τήνο βρίσκεται σήμερα το πρόγραμμα ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης & ασκήσεων «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.». Πιο συγκεκριμένα στο νησί μας βρίσκεται η κα. Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κος Χρήστος Ροϊλός, Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, ο κος Νίκος Παπαευσταθίου, πρόεδρος του ΕΚΑΒ καθώς και μέλη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Όπως και στα υπόλοιπα νησιά έτσι και στην Τήνο θα γίνει πραγματοποίηση ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης & ασκήσεων του Υγειονομικού προσωπικού του ΚΥ Τήνου αλλά και των στελεχών του κατά τόπους Λιμεναρχείου στη διαχείριση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου περιστατικού SARS-CoV-2.

Οι ενημερώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο καθώς και στο Κέντρο Υγείας Τήνου. Στο πλαίσιο των συναντήσεων έλαβε χώρα σύσκεψη στο Δήμο Τήνου με τον Δήμαρχο Τήνου, τον Βουλευτή Κυκλάδων, Φίλιππου Φόρτωμα, του Λιμενάρχη Τήνου και της Αντιδημάρχου, Ευγενίας Αλοιμόνου.

Το πρόγραμμα ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης & ασκήσεων «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.», θα συνεχιστεί σε ανάλογους Υγειονομικούς σχηματισμούς (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία) και Λιμεναρχεία στην Αλόννησο, στην Αμοργό, στην Ανάφη, στην Αστυπάλαια, στη Θάσο, στην Ιθάκη, στην Ίο, στη Κάρπαθο, στη Κάσο, στη Κίμωλο, στο Κουφονήσι, στους Λειψούς, στη Μεγίστη, στη Μήλο, στη Νίσυρο, στους Παξούς, στη Πάτμο, στη Σαμοθράκη, στη Σέριφο, στη Σίκινο, στη Σίφνο, στη Σκιάθο, στη Σκόπελο, στη Σκύρο, στη Σύμη, στη Τήλο, στη Φολέγανδρο κ.α.

Παράλληλα όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία, αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης του εκάστοτε έκτακτου περιστατικού SARS-CoV-2 (ύποπτου ή επιβεβαιωμένου), θα είναι αναρτημένα σε ειδικό πεδίο στην ιστοσελίδα του ΕΚΑΒ από όπου, ανά πάσα χρονική στιγμή (24 ώρες το 24ώρο), τα εμπλεκόμενα υγειονομικά αλλά και επιχειρησιακά στελέχη από όλη την Ελλάδα θα έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης του αντίστοιχου οπτικοακουστικού υλικού.

Το πρόγραμμα ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης & ασκήσεων «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.» θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιουνίου 2020 ενώ οι μετακινήσεις των επιχειρησιακών ομάδων του ΕΚΑΒ, προς τους νησιωτικούς προορισμούς της χώρας, θα πραγματοποιηθεί με την συνδρομή (όπου απαιτηθεί) των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter