Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Εκδηλώσεις Ιουλίου στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

ΙΟΥΛΙΟΣ 2022

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού οργανώνει τις δράσεις του για το 2022 συμμετέχοντας λαμβάνοντας υπόψη τις συγκυρίες και της εποχής και τα ενδιαφέροντα των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών του. Συνεχίζουμε λοιπόν τα 2 δυο πανελληνίως γνωστά μουσικά φεστιβάλ, οργανώνουμε εποχικές εκθέσεις και εμπλουτίζουμε τη μόνιμη έκθεση έργων Χαλεπά. Δεν παραλείπουμε βέβαια και άλλες δράσεις μνήμης και μουσικής ανάτασης. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθούν:

8οWorld Music Festival, «Μετασχηματισμοί Ι» (1, 2, 3/7/2022), ώρα έναρξης: 21:00

Το TinosWorldMusicFestival εγκαινιάζει έναν τριετή κύκλο μουσικής δημιουργίας με τον τίτλο «Μετασχηματισμοί» που σκοπό έχει να διερευνήσει τη σχέση των διαφόρων εκφάνσεων του λαϊκού μουσικού πολιτισμού με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Το TinosWorldMusicFestival εγκαινιάστηκε το 2013 στο νησί της Τήνου και διοργανώνεται από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και το Δημιουργικό Μουσικό Νησί. Έχει φιλοξενήσει πάνω από 100 μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και το έχουν παρακολουθήσει εκατοντάδες θεατές από διάφορα μέρη του κόσμου. Καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ είναι η Μάρθα Μαυροειδή.

Με τον κύκλο εκδηλώσεων «Μετασχηματισμοί» το φεστιβάλ αναδεικνύει τη νέα μουσική κοινότητα που αναπτύσσεται γύρω από τις παραδοσιακές μουσικές της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου, αναζητώντας νέους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης. Δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων που εξελίσσουν τις τεχνικές τους, μετασχηματίζουν τα παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα δημιουργώντας νέα μουσικά είδη, σφραγίζοντας το αποτέλεσμα ο καθένας με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική του ταυτότητα. Οι μουσικοί αυτής της κοινότητας σπάνια έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε έναν θεσμό αφιερωμένο σε αυτά τα είδη. Ο κύκλος «Μετασχηματισμοί» θα διαμορφωθεί μέσα σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις του φεστιβάλ (Μετασχηματισμοί Ι, ΙΙ, ΙΙΙ), σε τρεις διαδοχικές χρονιές (2022, 2023, 2024) και θα περιλαμβάνει συναυλίες και εκπαιδευτικές δράσεις σε διάφορες τοποθεσίες της Τήνου. Στόχος του τριετούς κύκλου είναι να αποτελέσει μια πλατφόρμα στην οποία νέες μουσικές τάσεις θα συνομιλήσουν μεταξύ τους μέσα από μουσικές συμπράξεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αλλά και θα συναντηθούν με ένα ευρύ κοινό, δημιουργώντας ένα μουσικό δίκτυο το οποίο περιλαμβάνει τόσο την τοπική κοινωνία της Τήνου και των κοντινών νησιών όσο και ένα διαρκώς αυξανόμενο κοινό από άλλα μέρη της Ελλάδας και από το εξωτερικό.

Το TinosWorldMusicFestival διοργανώνει για δεύτερη χρονιά δυο εκπαιδευτικά προγράμματα. Φέτος, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή προγραμματίζεται ένα εργαστήριο παραδοσιακού τραγουδιού για παιδιά και ενήλικες με θέμα «Από τη Μικρά Ασία στο Αιγαίο», με τραγούδια που ταξίδεψαν από τη Μικρά Ασία και εντάχθηκαν στο ρεπερτόριο της νησιώτικης μουσικής (διδασκαλία: Διονυσία Παπούλη), αλλά και ένα εργαστήριο γνωριμίας με το λαούτο (διδασκαλία: Μαρία Πλουμή). Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού το Σάββατο 2 Ιουλίου, ώρα: 11:00 – 13:00.

Παρασκευή 1 Ιουλίου, 21:00, Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

«Απόηχοι της Μικράς Ασίας»

  • NaseemTrio
  • Τάσος Πούλιος Κουαρτέτο: The Vitraux Project
  • “Από τη Μικρά Ασία στο Αιγαίο”

Σάββατο 2 Ιουλίου, 21:00, Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού,

«Με αέρα Βαλκανικό»

  • People of the Wind
  • Balkan Bridges: PetarRalchev – ΘάνοςΣταυρίδης

Κυριακή 3 Ιουλίου, 21:00, Μουσείο ΜαρμαροτεχνίαςΠΙΟΠ

«Στον Πύργο»

  • KellyMayuDuet
  • Βασίλης Τριάντης Κουαρτέτο

Διοργάνωση: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Δημιουργικό Μουσικό Νησί

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Φεστιβάλ Τήνου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μάρθα Μαυροειδή

Είσοδος Ελεύθερη

Μόνιμη έκθεση Γιανούλη Χαλεπά

Τον Ιούλιο, τα μοναδικά γλυπτά Χαλεπά της συλλογής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου υποδέχονται στο μέγαρο του Ι.ΤΗ.Π. έργα της συλλογής Φ. Γιαννόπουλου, εμπλουτίζοντας την έκθεση του ΙΤΗΠ, που από το 2005 κάνει γνωστό σε χιλιάδες κόσμου το έργο του Χαλεπά, και προσδίδοντας μια νέα ματιά στην τέχνη και την εικαστική αντίληψη του μεγάλου Τήνιου γλύπτη.

Ημερίδες – Διαλέξεις:‎

  • 17/7/2022, 8 μ.μ. Ποιητική βραδιά εις μνήμη του μακαριστού Τήνιου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρού Νικολάου, με απαγγελία ποιημάτων Δημητρίου Αρτέμη, φωτογραφικό υλικό και ύμνους βυζαντινής μουσικής.
  • 28/7/2022, 8 μ.μ. Έναρξη Λογοτεχνικού Φεστιβάλ Τήνου.

Προγράμματα εκπαιδευτικά

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 2022 θα συνεχιστούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα με θέματα για το Θεατρικό Παιγνίδι και την Τέχνη της Τήνου. Οργανώνονται ξεναγήσεις σε ιστορικής και πολιτιστικής αξίας σημεία της πόλης της Τήνου.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -