Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εκδήλωση του προγράμματος Hydrousa στην Τήνο

Το πρόγραμμα HYDROUSA διανύει τον 4ο χρόνο λειτουργίας του με εφαρμοσμένες καινοτομίες κυκλικής οικονομίας σε πλήρη κλίμακα σε τρία νησιά της Μεσογείου, Τήνο – Μύκονο – Λέσβο. Ένα βραβευμένο έργο έρευνας και καινοτομίας του Ορίζοντα 2020 που αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις βασισμένες στη φύση για τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, με επίκεντρο το νερό.

Από τον Ιούνιο εως και τον Οκτώβριο του 2022 το πρόγραμμα παρουσιάζεται με εκπαιδευτικές, ανοιχτές και διαδραστικές δράσεις σε κάθε νησί. Οι κεντρικές δράσεις περιλαμβάνουν ένα διαδραστικό σημείο πληροφόρησης, ένα θερινό σχολείο, ένα καλλιτεχνικό residency και μια ‘ανοιχτή ημέρα’ για το ευρύ κοινό.

To καλλιτεχνικό residency επιμελείται σε συνεργασία με την Ελένη Ρήγα, ανεξάρτητη επιμελήτρια και εμπνεύστρια του Office of Hydrocommons (#OfficeOfHydrocommons), ενός καινοτόμου μοντέλου επιμέλειας που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος #Occupy Atopos 2023 και επικεντρώνεται στο νερό.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Δέσποινα Χαριτωνίδη (γεν. 1991, Αθήνα) γλύπτρια και performer θα είναι η πρώτη μας προσκεκλημένη καλλιτέχνης για το νησί της Τήνου.

Συνοδευόμενη από τέσσερις χορεύτριες θα παρουσιάσει ένα απόσπασμα από την επερχόμενη περφόρμανς της και την πρώτη της παρουσίαση στην Ελλάδα στο Atopos cvc “To fall with grace”. Το έργο αυτό εξερευνά τις αθέατες διαδικασίες και τις επιπτώσεις των ανθρώπινων παρεμβάσεων σε περιβάλλοντα που σχετίζονται με το νερό. Πιο συγκεκριμένα, εστιάζει στη στρατιωτικοποίηση και τον εξευγενισμό των ωκεανών, τη ρύπανση από το θόρυβο και τις επιπτώσεις στον άνθρωπο και τα θαλάσσια θηλαστικά.

Το έργο εξελίσσεται και συνδέεται με τις λύσεις και τα ευρήματα της HYDROUSA. Το “fall with grace” αντανακλά την αξία του νερού και με παρόμοιο τρόπο η HYDROUSA φέρνει λύσεις βασισμένες στη φύση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και της ξηρασίας με τον ίδιο τρόπο που το ” fall with grace” απεικονίζει πώς σε ένα ξηρό περιβάλλον τα όντα δρουν εκτός τόπου – εντελώς αποπροσανατολισμένα .

Το έργο θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της Ανοιχτής Ημέρας στο Tinos Ecolodge στο χωριό Στενή στις 23 Ιουνίου, /Σύνδεσμος για εγγραφή/, και στις 24 Ιουνίου στη δημόσια πλατεία δίπλα στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τήνου για την τοπική κοινότητα στις 19.30.

Η τέχνη είναι ένα ισχυρό μέσο και ο στόχος αυτού του residency είναι να προωθήσει δημιουργικά την αξία των καινοτόμων και κυκλικών “χρήσεων” των υδάτινων σωμάτων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -