Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Έκκληση Δήμου Τήνου για περιορισμό κατανάλωσης νερού

Κάλεσμα στους κατοίκους να περιορίσουν τη χρήση του νερού στην ελάχιστη δυνατή κατανάλωση, απευθύνει ο Δήμος Τήνου, με επείγουσα ανακοίνωση του, λόγω σοβαρής έλλειψης υδάτων στον υδροφόρο ορίζοντα του νησιού.

Θυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη ανακοίνωση του Δήμου Τήνου μετά και την από 10 Απριλίου ενημέρωση, που ανέφερε πως απαγορεύεται ΑΠΟΛΥΤΑ η χρήση νερού για πλήρωση πισινών με νερό του δικτύου, ενώ σε περίπτωση παράβασης επιβάλλονται βαρύτατες χρηματικές κυρώσεις.

Η ανακοίνωση του Δήμου Τήνου

Το νησί μας δοκιμάζεται φέτος από έντονη λειψυδρία. Λόγω των ελάχιστων βροχοπτώσεων του φετινού χειμώνα τα αποθέματα νερού έχουν παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η αυξημένη ζήτηση ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες θα δημιουργήσει φέτος προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση στις περισσότερες περιοχές του νησιού μας.

Για να αντιμετωπιστεί όμως αποτελεσματικά το πρόβλημα της λειψυδρίας και να αποφύγουμε την περιοδική διακοπή της υδροδότησης, οφείλουμε όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κατανάλωση του νερού και να αποφεύγουμε την αλόγιστη και άσκοπη χρήση του.

Ειδικότερα σας εφιστούμε την προσοχή στην ανάγκη τήρησης των εξής:
– Όλοι οι καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για τις οικιακές και μόνο ανάγκες τους και να μην το σπαταλούν για πότισμα, κατάβρεξη δρόμων, αυλών, πλύσιμο αυτοκινήτων και άλλες χρήσεις.
– Οι επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης να ενημερώνουν τους πελάτες τους για την ανάγκη εξοικονόμησης νερού.
– Οι ιδιοκτήτες πηγαδιών και γεωτρήσεων να μην προβαίνουν σε κατάχρηση στην άντληση.
– Για οποιαδήποτε διαρροή πέσει στην αντίληψή μας ειδοποιούμε αμέσως τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

  • Η Υπηρεσία Ύδρευσης σε περιόδους υπερβολικής κατανάλωσης, ενδέχεται να προβαίνει σε προσωρινή διακοπή υδροδότησης τις αργά βραδινές ώρες προκειμένου να δημιουργούνται τα απαραίτητα αποθέματα νερού για τις υπόλοιπες ώρες του 24ωρου
    – Συνιστάται ισχυρώς σε όλους όπως διαθέτουν δεξαμενή νερού για την κάλυψη των αναγκών τους καθώς και τον έλεγχο αυτών σε τακτά χρονικά διαστήματα για την ομαλή λειτουργία τους.
  • Σας καλούμε όλους να στηρίξετε την προσπάθεια του Δήμου μας για να διαχειριστούμε σωστά το νερό για να μην λείψει από κανέναν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -