Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Εκστρατεία Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας στην Τήνο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη εκστρατεία της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας (ΕΕΜ) στο Νησί της Τήνου.

Η Ενημερωτική Ημερίδα για το κοινό με τίτλο «Ενημέρωση, Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Πλεονεκτήματα» έλαβε χώρα την Παρασκευή 13 Μαΐου στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου Τήνου & Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β΄, ο π. Νικόλαος Μαραγκός, η Έπαρχος Τήνου κ. Αναστασία Δεληγιάννη-Άσπρου. Χαιρετισμό απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και παντός Αιγαίου κ.κ. Ιωσήφ Πρίντεζης τον οποίο ανάγνωσε στους παρευρισκόμενους η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τήνου κ. Μαργαρίτα Πιπέρη.

Στο τέλος της εκδήλωσης, διενεμήθη στο κοινό το εγχειρίδιο της ΕΕΜ με τίτλο «Ενημερώσου-Προφυλάξου-Πρόλαβε» όπου με εκλαϊκευμένη γλώσσα, θέτει στη διάθεση της γυναίκας –και όχι μόνον- σημαντικές πληροφορίες για τον μαστό και τις παθήσεις του.

εκστρατεία της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας στην Τήνο

Στην Ενημερωτική Ημερίδα για το κοινό, συμμετείχαν η Καθηγήτρια κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα Γυναικολόγος-Χειρουργός-.Μαστολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Δρ. Αντιγόνη Σουρλά, Παθολογοανατόμος στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο της Βιοιατρικής & Επιστημονικός Συνεργάτης του Α’ Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου του Παν/μίου Αθηνών, ο Πλαστικός Χειρουργός και τ. Διευθυντής της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» κ. Γεώργιος Κόκκαλης και ο Δρ Σταύρος Δέρδας Senior Lecturer Μοριακής Ογκολογίας και Διευθυντής Τμήματος Βιολογίας στο Uni of Essex .

Την Ενημερωτική Ημερίδα μετάδιδε απευθείας από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στο κοινό μέσω Live-Streaming ο Δήμος Τήνου τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

εκστρατεία της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας στην Τήνο 2

Το Σάββατο 14 & την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Συλλόγου Γυναικών Τήνου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό, πραγματοποιήθηκε η δωρεάν εξέταση μαστού των γυναικών. Η εξέταση περιελάμβανε τη λήψη ιστορικού, τον προσδιορισμό κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου μαστού, την κλινική εξέταση μαστών, υπερηχογράφημα μαστών, παρακεντήσεις και λήψη εκκριμάτων με τις κυτταρολογικές τους εξετάσεις.

Εξετάστηκαν κλινικά 85 γυναίκες στις οποίες πραγματοποιήθηκε και υπέρηχος μαστού, με προσφορά του μηχανήματος της Εταιρείας Ιατρικών Μηχανημάτων «Ιπποκράτης¨» και λήφθηκαν 4 κυτταρολογικές εξετάσεις εκκριμάτων μαστού και πραγματοποιήθηκαν 2 παρακεντήσεις μαστού. Οι κυτταρολογικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν δωρεάν από τα Ιατρικά Εργαστήρια MIKROSKOPISI- Medical Labs του κ. Ανδρέα Λαϊνη.

Όλη η ομάδα των ιατρών και εθελοντών που συμμετείχαν στην ανωτέρω δράση, εκφράζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Τήνου κ. Μαργαρίτα Πιπερη, στην Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Φίλων Κ. Υ. Τήνου «Νικόλαος Κόγκος», κ. Βαλεντίνα Γαβριελάτου που έτυχαν, στα Μέλη των Δ.Σ. των 2 Συλλόγων, για όλη τη συμπαράσταση και τη θερμή φιλοξενία των Μελών της αποστολής.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -