Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Έλλειψη εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου Τήνου συντάσσουν και κοινοποιούν αυτή την επιστολή όχι για να διαμαρτυρηθούν για τα αυτονόητα, ούτε για να επικαλεστούν το συναίσθημα της τοπικής κοινωνίας πόσο μάλλον να πολιτικοποιήσουν μία τόσο σοβαρή συζήτηση απέναντι στους θεσμούς του υπουργείου Παιδείας, υποβαθμίζοντας την ουσία της, αλλά για να σας γνωστοποιήσει ότι υστέρα από δύο μήνες λειτουργίας σχολείων, ύστερα από τέσσερις φάσεις προσλήψεων του Υπουργείου ΔΕΝ έχει προσληφθεί κανένας εκπαιδευτικός ειδικοτήτων:

  • Πληροφορικής
  • Γυμναστικής
  • Εικαστικών
  • Θεατρικής Αγωγής
  • Μουσικής

ΔΕΝ έχει σταλεί εκπαιδευτικός ,ώστε να απελευθερωθούν ώρες με σκοπό να διατεθεί δάσκαλος για την κατ ́οίκον διδασκαλία

ΔΕΝ έχει σταλεί επιπλέον εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης καθώς είναι πολλές οι
περιπτώσεις των μαθητών που τη δικαιούνται .

Παραθέτοντας παραγράφους από το Σύνταγμα της χώρας και θεμελιώδεις αρχές μιας από τις σπουδαιότερες υπογεγραμμένες συμβάσεις της ανθρωπότητας , αυτής των δικαιωμάτων του παιδιού ,θέλουμε απλώς να υπενθυμίσουμε τα αναφαίρετα δικαιώματα, καθώς και τις υποχρεώσεις του κράτους.

Σύνταγμα της Ελλάδος άρθρο 16:
Παιδεία Τέχνη Επιστήμη.

Παράγραφος 2: Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους με σκοπό την ηθική πνευματική επαγγελματική και φυσική Αγωγή των Ελλήνων.

Παράγραφος 4: Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της. Το κράτος ενισχύει σπουδαστές που διακρίνονται καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους.

Η παρούσα επιστολή λοιπόν γράφεται με κίνητρο να μη λησμονηθεί ο δρόμος που είχε χαραχθεί μέσω της σύμβασης των δικαιωμάτων των παιδιών. Το κράτος να μην καταφέρεται ενάντιων των αξιών και των νόμων του Συντάγματος που το ίδιο έχει θεσπίσει, δηλαδή έναντι του ίδιου του εαυτού του.

Αρκεί να αναλογιστούμε ότι αναφερόμαστε στο πιο υγιές κομμάτι αυτής της κοινωνίας στα παιδιά.

Δωρεάν εκπαίδευση…… Ισότητα….. Όχι διακρίσεις….. Συμμετοχή…. Ίδιες ευκαιρίες Φαντάζουν κεκτημένα . Άραγε είναι;

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων
Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου – Τήνος

Η Διευθύντρια
Ντίνα Φρίμα

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -