Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Τήνου – Αναστολή Ασφαλιστικών Εισφορών

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ΦΕΚ 235Α , ο νέος νόμος 4756/2020, ο οποίος περιέχει τις κάτωθι σημαντικές διατάξεις που αφορούν στις ασφαλιστικές εισφορές.

Στο άρθρο 32, προβλέπεται νομοθετικά η ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και αυτοαπασχολούμενων, η καταβολή των οποίων ανεστάλη και παρατάθηκε για το νέο έτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊούCovid-19.  Οι συγκεκριμένες οφειλές μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής έως και 24 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο προβλεπόμενο ποσό μηνιαίας δόσης τα 50 ευρώ.

Για την υπαγωγή στη ρύθμιση απαιτείται η κατάθεση σχετικής αίτησης το αργότερο μέχρι 31 Ιουλίου 2021, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Κατ’ εξαίρεση, όπου υπάρχει αδυναμία πιστοποίησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η αίτηση υποβάλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΚΕΑΟ.  Την υπαγωγή διαπιστώνουν οι προϊστάμενοι των περιφερειακών υπηρεσιών του ΚΕΑΟ.

Οι σχετικές οφειλές κεφαλαιοποιούνται κατά την ημερομηνία υπαγωγής και αντί τόκων, πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων, επιβαρύνονται με τόκο 2,5% ετησίως.  Εφόσον επιλεγούν οι 12 αντί των 24 δόσεων, τότε δεν επιβαρύνονται με τόκο.

Η ρύθμιση χάνεται, εάν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει 2 δόσεις.  Εφόσον η ρύθμιση τηρείται, ο οφειλέτης μπορεί να λάβει:

  • Ασφαλιστική ενημερότητα δίμηνης διάρκειας.
  • Αναστολή αναγκαστικών μέτρων, κατασχέσεων και ποινικών μέτρων στην περίπτωση των εργοδοτών.

Στον ίδιο νόμο με το άρθρο 72, παρατείνεται η θητεία των οργάνων διοίκησης των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεών μας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.  Η παράταση αυτή δεν στερεί από τα σωματεία το δικαίωμα να προχωρήσουν σε εκλογές, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι έχει γίνει άρση του ολικού ή τοπικού lockdown που ισχύει στην κάθε περιοχή.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΜΕΚΗΣ                         ΛΟΥΚΙΑ ΚΟΛΛΑΡΟΥ

διαβαστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Ο καιρός

Tinos
overcast clouds
10.8 ° C
11.1 °
10 °
62 %
3.1kmh
100 %
Πε
14 °
Πα
15 °
Σα
15 °
Κυ
16 °
Δε
17 °