Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Εναλλακτική πρόταση για την ανάπτυξη του λιμανιού της Τήνου

Παρουσιάστηκε χθες η εναλλακτική πρόταση για την ανάπτυξη του λιμανιού της Τήνου, από το Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών στην Τήνο. Παρόντες ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Σιώτος, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου κ. Ευγενία Αλοιμόνου, ο Λιμενάρχης κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου και τοπικοί φορείς.

Την συνεδρίαση παρακολούθησε διαδικτυακά η Έπαρχος Τήνου, κα Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Τήνου, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σχετικά.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Σιώτος και η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου κ. Ευγενία Αλοιμόνου, προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Σήμερα έγινε ένα καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση αυτού του ζωτικού έργου υποδομής για την Τήνο. Το λιμάνι αποτελεί τη μοναδική πύλη διασύνδεσης του νησιού μας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Με την νέα πρόταση αντιμετωπίζεται το αδιέξοδο στο οποίο είχε φθάσει το θέμα του λιμανιού μετά την απόρριψη, από τους αρμόδιους φορείς του νησιού, των αρχικών λύσεων που είχαν παρουσιαστεί από το Υπουργείο. Τα προτεινόμενα έργα στοχεύουν, αφενός το λιμάνι να είναι λειτουργικό όλο το χρόνο και αφετέρου να εξυπηρετεί την αναπτυξιακή πορεία του νησιού για τις επόμενες δεκαετίες, διασφαλίζοντας παράλληλα την αρμονική συνύπαρξη πόλης – λιμανιού. Κατά την παρουσίαση έγιναν από τους παρευρισκόμενους προτάσεις για περαιτέρω μικρές βελτιώσεις, οι οποίες και θα τεθούν υπόψη του Υπουργείου Υποδομών. Δεσμευόμαστε από κοινού να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε, ο καθένας από την πλευρά του, στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των διαδικασιών αναβάθμισης του λιμανιού μας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -