Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Έναρξη για το 13ο Jazz on Tinos

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού πραγματοποίηθηκε χθες η έναρξη του 13ου jazz on Tinos. Το 13ο Jazz on Tinos παρουσιάζει 6 σχήματα μέσα από όλες τις αποχρώσεις της τζαζ, δίνοντας βήμα σε νέα και παλαιά σχήματα, έμπειρους μουσικούς διεθνούς φήμης και νεότερους, που τους συνδέει η αγάπη για τη μουσική και οι πρόσφατες δισκογραφίες.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με το τρίο Gypseons των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου Σ. Γάτο, Αχ. Μακράκη και του Τήνιου Κων/νου Βιδάλη, που με την gypsy jazz συνθέσεις τους μας πέρασαν στο Flying Jazz Trio των καθηγητών τους Στ. Ανδρεάδη και Γ. Κοντραφούρη, και του Δ. Κλωνή. Το πρώτο βράδυ του Jazz on Tinos 2022 έκλεισε το Flying Jazz Trio του Στέφανου Ανδρεάδη και Γιώργου Κοντραφούρη με τη συμμετοχή του Δημήτρη Κλωνή στα τύμπανα.

GYPSEON

  • Σπύρος Γάτος, πιάνο
  • Κωνσταντίνος Βιδάλης, μπουζούκι
  • Αχιλλέας Μακράκης,κιθάρα

Οι Gypseons είναι ένα Gypsy Jazz τρίο με έδρα την Κέρκυρα. Οι τρεις φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου παρουσίασαν πρόσφατα τον πρώτο τους δίσκο «Scenes».

Flying Jazz Trio

  • Στέφανος Ανδρεάδης, Κιθάρα
  • Γιώργος Κοντραφούρης, πλήκτρα
  • Δημήτρης Κλωνής, Τύμπανα

Ο Γιώργος Κοντραφούρης και ο Στέφανος Ανδρεάδης είναι φίλοι και συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια στο τζαζ τμήμα των Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Παν/μίου και συνοδοιπόροι στο γκρουπ Flying Jazz από το 2009. Στο πρόγραμμα της φετινής καλοκαιρινής περιοδείας το τρίο παρουσιάζει κομμάτια από τον “φρέσκο” δίσκο Abel  του Flying Jazz Trio που μόλις κυκλοφόρησε από την Irida Jazz μαζί με επιλεγμένα παλαιότερα κομμάτια από τους προηγούμενους Flying Jazz δίσκους.

Ένα τζαζ τρίο υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής όπου σε κάθε συναυλιακή εμφάνιση συμπαρασύρει το ξεχωριστό κοινό του σε πρωτόγνωρα “μουσικά ταξίδια”.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -