Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Θέσεις εργασίας στη “Νήσος”

Αναζητούμε νέους ταλαντούχους συνεργάτες που θα ενταχθούν στην ομάδα της Παραγωγής. Ειδικότητες όπως Μηχανικός Παραγωγής, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Τεχνολόγος Τροφίμων. Εξέλιξη σε μόνιμη εργασία, πενθήμερο σε οκτάωρες...

Ενημέρωση από την Έπαρχο Τήνου

Ενημέρωση από την Έπαρχο Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Γράφει η Έπαρχος Τήνου
Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου

Δυο φλέγοντα ζητήματα θα συζητηθούν σε κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και αφορούν το θέμα των αιολικών και της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Νότιο Αιγαίο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινή συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου και ΠΕΔ Ν. Αιγαίου ζητά ο Περιφερειάρχης, για ανεμογεννήτριες και συντελεστές ΦΠΑ.

Επιστολή του Γιώργου Χατζημάρκου στον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Ν.Α. Αντώνη Καμπουράκη

Την διεξαγωγή κοινής συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου και Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να συζητηθούν δύο σημαντικά θέματα για την ανάπτυξη και το μέλλον των νησιών της Περιφέρειας, ζητά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Ν.Α., Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη.

Τα θέματα που ο Περιφερειάρχης ζητά να συζητηθούν από τα δύο κορυφαία όργανα της Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄ βαθμού είναι η χωροθέτηση και εγκατάσταση ανεμογεννητριών και η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Όσον αφορά στην χωροθέτηση και εγκατάσταση ανεμογεννητριών, ο Περιφερειάρχης αναφέρει στην επιστολή του ότι αποτελεί ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στις νησιωτικές κοινότητες.

Η κοινή συνεδρίαση αποσκοπεί στην εξεύρεση λύσης, η οποία, αφενός θα σέβεται το τις τοπικές κοινωνίες και το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο των νησιών, αφετέρου θα προάγει την χρηστή χρήση των φυσικών πόρων δίνοντας την δυνατότητα στους νησιώτες να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ο κ. Χατζημάρκος σημειώνει ότι αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της Περιφέρειας και των νησιών της, τα οποία ακόμη και στο πλαίσιο της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης κατάφεραν να φέρουν αποτελέσματα, όχι μόνο για τις νησιωτικές τους κοινωνίες, αλλά κατ’ επέκταση για την εθνική οικονομία και ανταγωνιστικότητα. Στόχος της κοινής συνεδρίασης είναι η επικαιροποίηση της κοινής θέσης της Περιφέρειας και των 34 δήμων του Νοτίου Αιγαίου για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των νησιών της Περιφέρειας.
Επισυνάπτεται η επιστολή του Περιφερειάρχη προς τον Πρόεδρο της ΠΕΔ

Το Γραφείο Τύπου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
broken clouds
10.4 ° C
10.4 °
10.1 °
63 %
4.2kmh
59 %
Τρ
11 °
Τε
10 °
Πε
12 °
Πα
13 °
Σα
14 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -