Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Θέσεις εργασίας στη “Νήσος”

Αναζητούμε νέους ταλαντούχους συνεργάτες που θα ενταχθούν στην ομάδα της Παραγωγής. Ειδικότητες όπως Μηχανικός Παραγωγής, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Τεχνολόγος Τροφίμων. Εξέλιξη σε μόνιμη εργασία, πενθήμερο σε οκτάωρες...

Ενημέρωση από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Τήνου

Ενημέρωση από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Ενημερωτικό Σημείωμα
Παράταση Ασφαλιστικής Ικανότητας μη Μισθωτών για το Ασφαλιστικό έτος 2022

Κυρίες και Κύριοι,

Σας γνωστοποιούμε χθεσινή ανακοίνωση του e – ΕΦΚΑ, σύμφωνα με την οποία ανανεώθηκε από την 1η Μαρτίου 2022 και για έναν χρόνο, έως δηλαδή τις 28/02/2023, η ασφαλιστική ικανότητα για τη συντριπτική πλειονότητα των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων, εκείνων δηλαδή που κατά το προηγούμενο έτος είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης. Διευκρινίζεται πως η ασφαλιστική ικανότητα αφορά στο δικαίωμα πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.  

Παράλληλα, αποσαφηνίζεται ένα μείζον σημασίας ζήτημα  που αφορά στους μη  μισθωτούς ασφαλισμένους (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες), αναφορικά με τις περιπτώσεις εκείνων που ενώ κατέβαλαν κανονικά τις οφειλές τους στο ΚΕΑΟ, δεν έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα οι καταβολές τους στο σύστημα και ως εκ τούτου δεν έχει αποδοθεί ψηφιακά η ασφαλιστική τους ικανότητα. Οι εν λόγω μη μισθωτοί μπορούν, μέσω ηλεκτρονικού ραντεβού, να επισκεφθούν τα τοπικά υποκαταστήματα και να διευθετήσουν το πρόβλημα που έχει ανακύψει, αποκτώντας άμεσα ασφαλιστική ικανότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του e – ΕΦΚΑ, με νομοθετική διάταξη που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή δίνεται η δυνατότητα στους παραπάνω μη μισθωτούς ασφαλισμένους που έχουν μη ρυθμισμένες οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και ως εκ τούτου, δεν δικαιούνται ασφαλιστικής ικανότητας, να μπορέσουν κατ’ εξαίρεση να την λάβουν για ένα έτος, ανεξαρτήτως οφειλών τους, εφόσον όμως έχουν καταβάλει εντός του 2021 ή θα καταβάλλουν εντός του 2022 αναδρομικά για το έτος 2021, το ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια εισφορά για παροχές σε είδος και σε χρήμα.

Σχετικός σύνδεσμος (Link) e – ΕΦΚΑ: https://www.efka.gov.gr/el/anakoinoseis/anakoinose-245

Επιπλέον, ο e – ΕΦΚΑ με την επισυναπτόμενη ερμηνευτική του εγκύκλιο επί του άρθρου 27, του ν. 4892/2022 (εκσυγχρονισμός e – ΕΦΚΑ) που εξέδωσε προχθές Τετάρτη, 2 Μαρτίου, ενημερώνει για τη χορήγηση – παράταση ισχύος της ασφαλιστικής ικανότητας για συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων και ανέργων, όπως επίσης και για τα μέλη οικογενείας τους για την περίοδο από 1/3/2022 έως 28/2/2023. Ειδικότερα, δικαιούχοι είναι οι άνεργοι ασφαλισμένοι του πρώην ΟΑΕΕ, ηλικίας άνω των 30 και έως 65 ετών αλλά και οι πληγέντες από φυσικές καταστροφές επιχειρηματίες (πυρόπληκτοι & σεισμοπαθείς), οι οποίοι έλαβαν εντός του 2021 Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού για τουλάχιστον 2 μήνες ή 50 ημέρες.

                                                                                                                           ΠΗΓΗ : Ε.Σ.Ε.Ε. 

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΜΕΚΗΣ                                                             ΛΟΥΚΙΑ ΚΟΛΛΑΡΟΥ

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
overcast clouds
8.2 ° C
8.4 °
7.7 °
83 %
9.8kmh
100 %
Τρ
9 °
Τε
11 °
Πε
13 °
Πα
14 °
Σα
14 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -